Een auto huren Utrecht is een goed idee

Utrecht is natuurlijk dé studentenstad bij uitstek. Hele groepen studenten wonen met elkaar in studentenhuizen en delen daar de keuken, de huiskamer en de badkamer. Waarom zou je dan niet ook een auto delen? Natuurlijk heb je hier wel een geldig rijbewijs voor nodig, maar over het algemeen zou dat moeten lukken. Een auto huren Utrecht is gemakkelijk en heel snel geregeld. Je hoeft voor een auto huren Utrecht alleen de app van Greenwheels maar te downloaden op je mobiel. Je reserveert de auto in deze app en je bent vrij om te gaan waar jij wilt.

Een auto huren Utrecht is erg handig voor studenten

Studenten hebben het, over het algemeen, niet erg ruim. De financiën zijn schaars en een eigen auto aanschaffen, ook al zou je dat met het hele studentenhuis doen, geeft veel gedoe. Door een auto huren Utrecht hebben studenten geen omkijken naar de verzekeringen, de pechhulp en vervangend vervoer bij schade. Je hoeft je niet te buigen over het aanvragen van een parkeervergunning en ook de wegenbelasting en de brandstof is inbegrepen. Er is dus geen enkele reden waarom je perse een eigen auto zou willen aanschaffen. Zeker in een stad als Utrecht, waar het openbaar vervoer goed is en waar je ook nog eens prima op de fiets uit de voeten kunt, is dat gewoon zonde.

Maak een roadtrip met de deelauto

Je mag de deelauto gebruiken voor de tijd dat je deze hebt gereserveerd. Je betaalt voor deze uren én voor de kilometers die je maakt. Heb je de auto gereserveerd voor 2 uurtjes, even op en neer naar huis om je wasgoed weg te brengen, dan moet de auto wel binnen die twee uur weer op de plek staan. Wil je met een groepje studenten een roadtrip van een weekend maken? Dan is dat ook zeker mogelijk. Op de site en in de app van Greenwheels zie je precies wat je daarvoor moet doen.

De auto is niet het eigendom van jouw studentenhuis

Het is dus wel zaak dat je er goed voor zorgt. Je buren of buurtgenoten willen van tijd tot tijd ook gebruik maken van de auto. Je laat de auto dus altijd netjes achter. En je zorgt ervoor dat er voldoende brandstof in de tank zit voor de volgende Greenwheels-gebruiker. Samen kunnen jullie dan met veel plezier een deelauto rijden zonder dat dit irritaties opwekt. Is er iets mis met de auto of heb je een klacht? Dan kun je deze doorgeven aan Greenwheels.