Sportieve vakantie? Ga op fietsvakantie Duitsland!

fietsvakantie duitsland

Ben je op zoek naar een sportieve vakantie? Wanneer je liever op het droge blijft (in plaats van het beoefenen van watersport) dan is een fietsvakantie Duitsland een uitstekende invulling voor je vakantie. Een betere bestemming voor een fietsvakantie dan Duitsland zal je niet snel vinden. Onze buren in het oosten hebben niet alleen een fantastische bourgondische cultuur, ook het zeer diverse landschap maakt Duitsland een absolute toplocatie voor een fietsvakantie. Dalen, bergen, beekjes en gebieden vol geschiedenis sieren Duitsland. In dit blog geven we tips voor een ideale fietsvakantie Duitsland, de beste locaties, hotels en waar je eenvoudig een complete fietsvakantie Duitsland kunt boeken.

Geschiedenis fietsvakanties Duitsland

Een van onze favoriete fietsvakantie in Duitsland is de driedaagse vakantie ‘Industrieel erfgoed in de Kohlenpott’, die je gewoon online kunt boeken. Tijdens deze fietstocht rijd je door het Ruhrgebied, dat in 2010 nog is verkozen tot de Europese Cultuurhoofdstad. Je rijdt fietsend door de geschiedenis van de Duitse industrie: een ware aanrader voor liefhebbers van geschiedenis en modernisering. Tevens rijd je door het dal van de Ruhr. Je zal je geen moment vervelen gedurende de fietsvakantie, je komt namelijk ook langs talloze musea en prachtige parken. Maar er zijn nog veel meer fietsvakanties in Duitsland die onze aandacht hebben gegrepen.

Prachtig landschap en goede sferen

Zoals de vierdaagse mountainbikevakantie door Sauerland. Tijdens deze tocht rijd je door een van de gaafste en beste gebieden om te mountainbiken in Duitsland. Op sommige stukken scheur je downhill langs smalle beekjes en heuveltoppen, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht van Sauerland. Na de tocht is er de gelegenheid om heerlijk te ontspannen en te genieten van een sauna mét whirlpool. Maar niet voordat je hebt genoten (en hard hebt gewerkt) van de bloeiende heide in Hochheide en het heuvelgebied op 800 meter. De vierdaagse mountainbikevakantie is een fantastische bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een sportieve fietsvakantie in Europa.

Fietsvakantie Duitsland: gelijk boeken

In Duitsland vind je tijdens de fietstochten overigens de beste hotels met faciliteiten om heerlijk te ontspannen. Ook ontvang je bij het boeken van een fietsvakantie Duitsland vaak GPS tracks zodat je eenvoudig de leukste fietsroutes kunt volgen. Je kunt onze favoriete fietsvakanties in Duitsland direct boeken via internet. Daar vind je overigens nog veel meer fietsvakanties, want er zijn erg veel reisbureaus met een enorm aanbod aan fietsvakanties naar absolute toplocaties. Dus neem gauw een kijkje om te zien of er een fietsvakantie voor je tussen staat.