Een dagje Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen komen hier vele buitenlandse toeristen, ook Nederlanders zelf gaan met plezier een dagje naar deze prachtige historische stad. Wil jij weten wat er te doen is? 

Varen door de grachten

Amsterdam staat bekend om de 17e-eeuwse grachten die door het centrum lopen. De bekendste zijn de Herengracht, Prinsengracht, Keizersgracht en Singel. Niet alleen zijn de grachten prachtig, ook geniet je van de indrukwekkende herenhuizen en unieke bruggetjes over het water. Als je een dagje in Amsterdam bent, is het dan ook zeker de moeite waard om een boottocht te doen. Recht tegenover station Amsterdam Centraal vind je al vele boottocht aanbieders. Koop een ticket en geniet vanaf de grachten van het mooie historische stadscentrum. Toch liever op de fiets door Amsterdam? Ga dan voor een echte Hollandse stadsfiets heren of dames. 

Van Spaanse tapas tot Japanse sushi

Ben jij een echte eetliefhebber? Dan kun je de Foodhallen Amsterdam niet overslaan tijdens jouw dagje uit in deze prachtige stad. Je vindt hier verschillende eettentjes die ieder hun eigen menu aanbieden. Het speciale aan deze plek is dat je kennis maakt met gerechten uit heel de wereld. Zo kun je genieten van Spaanse tapas, Duitse hotdog, Zwitserse raclette of Japanse sushi. Je kunt het zo gek niet bedenken. Allerlei wereldgerechten onder één dak, wie wil dat nou niet proberen? Het maakt overigens niet uit op welk tijdstip je de Foodhallen Amsterdam bezoekt. De eettentjes hebben ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten.

Voor de cultuurliefhebbers

Een stad zoals Amsterdam heeft een rijke geschiedenis. Ben jij hier benieuwd naar en ben je geïnteresseerd in kunst? Dan is het Rijksmuseum in Amsterdam een echte aanrader. Je vindt hier meesterwerken van onder anderen Rembrandt, Hals en Vermeer. Laat je ook verrassen door de mooie verhalen die het museum vertelt aan haar bezoekers. Echte cultuurliefhebbers kunnen dagen rondwandelen in het Rijksmuseum, maar ook binnen een paar uur heb je al helemaal het gevoel ondergedompeld te zijn in de Nederlandse kunstgeschiedenis. 

De dag afsluiten in het park

Ben jij al de hele dag op pad? Varen door de grachten, eten bij de Foodhallen Amsterdam en cultuur snuiven in het Rijksmuseum. In dat geval is het de hoogste tijd om even uit te rusten. Ondanks dat Amsterdam een drukke stad is, kun je je heerlijk terugtrekken in een van de vele mooi parken. Westerpark staat bij iedereen altijd hoog op het lijstje. Hier kun je de dag rustig afsluiten met een verrukkelijke barbecue. Ook zijn het Vondelpark Erasmuspark, Amstelpark en Oosterpark echte aanraders. Waar je uiteindelijk ook terecht komt, in ieder park geniet je van de relaxte sfeer en gezelligheid om je heen.