Goede alternatieven voor een bril

contactlenzen

Ben je het soms helemaal beu om een bril te dragen? Een bril kan ontzettend vervelend zijn met sporten en zwemmen. Bovendien heb je soms last van beslagen glazen en moet je in de zomer constant wisselen tussen je bril en je zonnebril. Daarnaast kan een bril kapot gaan of je kunt hem kwijtraken, waardoor je er constant voorzichtig mee moet zijn. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven voor de bril. Benieuwd welke dat zijn? Dat vertellen we je in deze blog.

Contactlenzen

Een welbekend alternatief voor een bril is het dragen van contactlenzen. Contactlenzen zijn kleine, vrijwel onzichtbare lenzen die je op je oog plaatst. Deze lenzen kunnen bijna alle soorten oogafwijking nauwkeurig corrigeren. Een groot voordeel van contactlenzen ten opzichte van een bril is het feit dat ze vrijwel onzichtbaar zijn. Sommige mensen vinden namelijk dat een bril hen niet mooi staat. Ook kunnen contactlenzen niet beslaan, wat met name heel fijn is voor bepaalde beroepsgroepen en sporters. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan koks of zeelieden. Daarnaast is het zicht naar de zijkant ook gewoon scherp, wat bij een bril niet het geval is. En je wordt niet gehinderd door de rand van het montuur. Wel moet je lenzen heel zorgvuldig en hygiƫnisch behandelen om infecties te voorkomen. Het kost je dus iedere dag wel even tijd om de lenzen zorgvuldig in en uit te doen. En er is een bepaalde mate van handigheid vereist om contactlenzen in en uit te kunnen doen. Dit is echter een kwestie van oefenen.

Ooglaseren

Ook kun je ervoor kiezen om je ogen te laten laseren. Een ooglaserbehandeling is een ingreep waarbij je zichtvermogen wordt verbeterd. Met behulp van een computergestuurde laserstraal wordt de kromming van het hoornvlies aangepast, zodat het licht weer precies op het netvlies breekt. Na een ooglaserbehandeling kun je dus zonder hulpmiddelen weer goed zien. Het grootste voordeel van een ooglaserbehandeling is dus het feit dat je geen bril of lenzen meer nodig hebt om scherp te kunnen zien. Als je wakker wordt kun je meteen de wereld om je heen goed zien, en bovendien kun je weer zonder problemen sporten of zwemmen. Wel moet je er rekening mee houden dat niet iedereen geschikt is voor een ooglaserbehandeling. Laat dus altijd een vooronderzoek doen bij een arts om te kijken of je geschikt bent voor de behandeling en laat deze altijd uitvoeren bij een gespecialiseerde kliniek. Als je bijvoorbeeld kiest voor ooglaseren bij Eyescan wordt je behandeld door een specialist die werkt met de beste apparatuur. Ook moet je er rekening mee houden dat het zou kunnen gebeuren dat de sterkte niet volledig kan worden gecorrigeerd en dat het dus noodzakelijk blijft om een bril te dragen. Daarnaast bestaat de kans op bijwerkingen, zoals droge ogen.