De heetste rage voor de badkamer

stortdouche

Op MooiHip behandel ik allerlei trends, tips en rages die op het moment ontzettend hip zijn. Vandaag viel mijn oog op een belangrijk en vaak vergeten onderdeel van een woning: de badkamer. Vroeger gaf ik mijn badkamer nooit zoveel aandacht. Het was een ruimte waar ik gebruik van maakte – niet meer en niet minder. Sinds ik zelf een huis heb gekocht is er een drastische verandering plaatsgevonden in mijn houding ten opzichte van de badkamer. Stiekem is het een behoorlijk belangrijke ruimte. Toen ik mijn nieuwe badkamer ging ontwerpen, heb ik natuurlijk het nodige onderzoek gedaan naar de trends en rages. Vandaag praat ik je daarom helemaal bij over de heetste rage voor de badkamer!

Douchen naar een nieuw niveau getild

Het voornaamste dat iedereen in de badkamer doet, is douchen. Nu denk jij waarschijnlijk: douchen is toch gewoon douchen? Mijn blog beweert dit keer echter het tegendeel. Douchen is niet altijd zomaar onder een kraan staan en jezelf wassen. Nee, met de juiste douche kun je het “gewoon douchen” naar een nieuw niveau te tillen. Ik kan me voorstellen dat ik nu misschien nogal erg zweverig klinkt, maar geloof me. Het is echt waar. Pas als je het ervaart, dan begrijp je wat ik bedoel! De heetste rage voor de badkamer heeft (zoals je al verwacht) te maken met dit douchen op een ander niveau.

Genieten van een stortdouche

Wanneer je een badkamer gaat veranderen of verbouwen, dan kun je diverse keuzes maken. Zo besloot ik mijn simpele handdouche eens te vervangen door een luxe variant. Ik pakte het gelijk goed aan en kocht een stortdouche online. Het internet staat namelijk vol met lovende berichten en verhalen over zo’n heerlijke douche. Mijn interesse was geprikkeld. Aangezien alles toch verbouwd werd, konden de werkers mooi even een stijlvolle stortdouche voor mij installeren.

Verschil stortdouche en regendouche

Voordat ik je vertel hoe heerlijk ik momenteel douche, moet ik even een misverstand de wereld uit helpen. Jij denkt misschien: je hebt het toch gewoon over een regendouche? Nee, niet helemaal. Een stortdouche is iets anders. Daarbij wordt de kraan namelijk aan het plafond gemonteerd. Hierdoor stort het water echt naar beneden. Bij een regendouche wordt de kraan meestal nog steeds op de hoogte van een ‘gewone’ douche geplaatst. Dat kleine verschil maakt een wereld van verschil in de douche ervaring!

Heerlijk genieten in eigen badkamer

De reden waarom zo’n stortdouche de heetste rage van het moment is, is simpel. Het gevoel van het water dat als regen op je stort voelt zo goed. Met iets eenvoudigs zoals een douche kun je op zo’n intense manier genieten – en dat allemaal in eigen badkamer. Ik zie het zo: met een stortdouche haal je een beetje de spa-dag ervaring in huis. En wie wilt nou niet genieten van zo’n unieke, heerlijke douchebeurt?