Je keuken een Bohemian look en feel geven: 4 tips

Een Bohemian look aan je keuken geven is eigenlijk heel simpel. Deze stijl staat voor warmte, met lekker veel kleur en exotische items. Allemaal dingen die dus helemaal passen bij het hart van jouw huis.. de plek waar wordt gekletst, wordt gehuild en waar lekker wordt gegeten. Ik geef je 4 tips waarmee je deze fijne stijl kunt gebruiken voor in de keuken. En nee, je hoeft heus niet alles te veranderen, een paar kleine veranderingen maken al een groot verschil. Deur van de keuken; kun je gewoon een kleurtje geven, hoeft geen nieuwe in. Handgrepen keuken; kun je indien gewenst verwisselen, zodat het uiterlijk veranderd, maar dat hoeft allemaal niet zoveel te kosten.

Tip 1: Bonte mix van kleuren

Houd je van de Bohemian stijl, dan houd je dus van een bonte mix van kleuren en materialen. Je bent niet vies van een patroontje hier of daar en ook verschillende stijlen passen bij jouw eigen identiteit. Voor veel mensen is deze stijl wellicht wat aan de drukke kant, maar voor de liedhebber is het juist een spannende combinatie van een heleboel moois. Denk bij Bohemian ook aan natuurlijke materialen zoals rotan en bamboe, maar ook aan aaibare stoffen zoals wol en velvet. Wees creatief met kleuren en vergeet zeker het vleugje goud niet….want dat goud, dat hoort echt bij deze excentrieke stijl! Onthoud wel; drie tot vier verschillende kleuren is de max…anders wordt het te wild…zelfs voor de mega Bohemian liefhebber. 

Tip 2: Karakteristieke accessoires

De Bohemian stijl heeft karakter, dus daar horen ook karakteristieke accessoires bij. Voornamelijk de persoonlijke souvenirs van de bewoner van het huis komen goed tot hun recht. Ben je op vakantie geweest en heb je daar een mooie waterpijp gekocht, zet deze dan zeker in de keuken! Daarnaast zijn tweedehands winkeltjes natuurlijk ook heuse snoepwinkels om de prachtigste pareltjes weg te halen. Ben je helemaal op dreef, bezoek dan ook regelmatig een rommelmarkt of antiekmarkt. 

Tip 3: Boeken

Boeken in de keuken? Jazeker en dan het liefste op de eettafel op een mooie houder. Er zijn ontzettend veel mooie boeken te vinden, welke perfect passen binnen jouw Bohemian keuken. Ik heb het zeker niet over een Harry Potter, maar meer over een boek over levensvragen, met een mooie kaft. 

Tip 4: Schilder eens wat over in een andere kleur

Maak het achterwandje van de keuken eens goed schoon en geef deze en mooi gouden tintje. Misschien is de deur ook wel toe aan een likje verf. Zwarte handgrepen is natuurlijk altijd goed. Dat matcht overal mee! Geen zin in een nieuw kleurtje op de muur, dan kun je altijd nog een mooi passend schilderij ophangen, of een zelfgemaakt kunstwerk. Er zijn een heleboel mogelijkheden. Bohemian is Bohemian als het bij jou past!