De evolutie van de waterfles: Van essentieel tot alledaags

Van ingegoten zilver tot de bekende plastic fles

Waterflessen zijn niet meer weg te denken. Ze zijn zo belangrijk geworden in ons dagelijks leven, dat het moeilijk te geloven is dat ze er niet altijd zijn geweest. Maar dat is natuurlijk niet zo. Hoe zijn waterflessen een noodzaak voor de mens geworden, en hoe zijn ze geëvolueerd tot de waterflessen die we nu kennen?

Een van de vroegste voorbeelden van een waterfles werd gevonden in het graf van koning Toetanchamon. De fles, die werd gevonden in zijn graf uit 1327 voor Christus, was gemaakt van gesmolten zilver en werd gebruikt om water of wijn in te bewaren. Hoewel deze vroege waterfles heel anders was dan de waterflessen die we nu kennen, is het toch een vroeg voorbeeld van mensen die containers gebruikten om vloeistoffen in op te slaan en te vervoeren.

Een paar duizend jaar later zien we het eerste wijdverbreide gebruik van waterflessen in de vorm van leren watervellen. Deze watervellen werden veel gebruikt door soldaten en reizigers in de Middeleeuwen, omdat ze een handige manier waren om water mee te nemen op lange reizen. Hoewel leren watervellen een verbetering waren ten opzichte van het dragen van water in open containers, waren ze nog verre van perfect. Ze waren gevoelig voor lekken en gingen vaak na een paar dagen kapot.

Pas in de 19e eeuw begonnen waterflessen te lijken op de waterflessen die we nu kennen. In 1852 werden de eerste flessen met schroefdop uitgevonden, waardoor ze veel gemakkelijker te vervoeren waren en minder snel gingen lekken. In 1892 werden de eerste glazen waterflessen gemaakt, die al snel werden gevolgd door de eerste metalen waterflessen in 1903. Deze vroege metalen waterflessen werden gebruikt door het leger tijdens de Eerste Wereldoorlog en werden al snel populair bij het grote publiek. Tegenwoordig worden waterflessen van verschillende materialen gemaakt, waaronder plastic, metaal en glas. Ze zijn er in alle soorten en maten, en we gebruiken ze voor van alles, van het meenemen van water tijdens een wandeling tot het gehydrateerd blijven in de sportschool.

Gepersonaliseerde waterflessen

Gepersonaliseerde waterflessen worden steeds populairder, omdat je de vrijheid en mogelijkheid hebt om elk gewenst ontwerp op een fles te zetten. Met een gepersonaliseerde waterfles kan men zich onderscheiden door een hip design mee te nemen, waar je ook bent. Op Flaske.nl bedruk je elk design in no-time op een waterfles. Check snel de website voor alle design opties en materialen voor een fles.