Een visum Thailand aanvragen wanneer je op vakantie gaat

    Wanneer je een vakantie wilt gaan boeken naar Thailand of China dan zijn er natuurlijk veel dingen die je moet regelen. Zo moet je niet alleen ervoor zorgen dat je koffer goed is ingepakt, maar denk ook aan een visum Thailand of visum China. Als je namelijk geen visum hebt kom je het land niet in. Dit zou natuurlijk zonde zijn, helemaal wanneer je de vakantie al hebt geboekt. Als je dan bent geland kunnen ze om deze papieren vragen, anders kom je de douane niet voorbij. Waar kun je zo’n visum halen? Dat is een hele goede vraag. Dit is namelijk niet iets wat je zomaar overal kan doen. Dit moet je doen bij de ambassade van het desbetreffende land. Voor een visum Thailand moet je dus gaan naar de ambassade van Thailand in Den Haag en voor een visum China moet je dan gaan naar het Consulaat- Generaal van China in Den Haag of de ambassade van China in Amsterdam. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er namelijk voorwaarden waar je je aan moet houden en goed naar moet kijken.

    China

    Wanneer je dus een reis maakt naar China heb je hier een visum China voor nodig. Dit visum betreft een sticker. Zonder deze sticker kom je het land niet in. Er zijn een paar regels die ervoor zorgen dat je zonder sticker het land in mag. Als je bijvoorbeeld een overstap maakt in China die niet langer dan 72 uur duurt dan mag je het land betreden zonder sticker. Dit is dan alleen in sommige grote steden en niet overal. In Thailand zal dit niet het geval zijn en moet je altijd een visum Thailand regelen. Je kunt het proberen om dit in het land zelf te regelen, maar je zult zien dat hier hele lange rijen staan en je dus heel erg lang moet wacht. Daar heb je natuurlijk geen zin in want je wilt zo snel mogelijk van je vakantie genieten.

    Thailand

    Een visum Thailand is dus net iets anders dan een visum China. Hier gaat het daadwerkelijk om een document en niet om een sticker. Dit document kun je dus aanvragen voor je op reis gaat en dit is ook noodzakelijk wanneer je langer dan 30 dagen hier verblijft.Verblijf je minder dan 30 dagen in Thailand? Dan kun je ook na landing een visum aanvragen. Ook hier zul je zien dat er een lange rij kan staan, daarom kun je dit dus beter regelen voordat je opstijgt in Nederland. Dan kun je zo snel mogelijk van het vliegveld af en van je vakantie genieten of naar je zakelijke afspraak gaan.