Eenvoudig allerlei hippe meubels maken

palletranden

Als je een beetje met de mode en trends wil meegaan, kan dat oplopen tot een behoorlijk bedrag. Gelukkig kun je geld besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Bovendien kan de materiaalkeuze ook hier en daar wat euro’s schelen. Om mijn mede hippe mensen een handje te helpen, vertel ik je vandaag hoe je eenvoudig allerlei hippe meubels kunt maken. Dus is jouw woonkamer wel aan een update toe? Heb je zin om zelf wat hippe en stoere meubels te creëren? Lees dan snel verder zodat je hierna direct aan de slag kunt gaan!

Eerst een concreet plan

Voordat je gelijk begint met zagen, hameren en boren is het wel zo verstandig om een concreet plan te hebben. Wil je bijvoorbeeld een stoere bar maken? Zoek dan eerst even een blauwdruk online. Heb je eerder een mooi nachtkastje nodig? Dan geldt hetzelfde. Zeker wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met het bouwen van meubels, moet je eerst een blauwdruk of een ontwerp hebben. Op basis daarvan kun je verder. Wanneer je zomaar begint, is de kans groot dat je materiaal gaat verspillen. Dat is natuurlijk weer super zonde en niet zo denderend voor het milieu. Kortom, dat is niet hip!

Slim het materiaal uitzoeken

Tegenwoordig is het een trend om allerlei meubels te maken van pallets en palletranden. Dit materiaal is namelijk relatief goedkoop en erg veelzijdig. Hierdoor kun je echt bijna van alles met je eigen handen maken. Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor palletranden en pallets. Je kunt van allerlei soorten materiaal meubels maken. Het is echter wel verstandig om je materiaal slim uit te zoeken. Denk hierbij niet alleen aan de kosten.

Zo is het ook wel handig dat je een materiaal selecteert dat eventueel wat draagvermogen heeft. Het zou immers zonde zijn dat je een stijlvol loungeset voor de tuin maakt en na één middag zitten de boel instort. De reden waarom onder andere palletranden zo populaire zijn, heeft hiermee te maken. Pallets zijn namelijk betaalbaar én hebben behoorlijk wat draagvermogen. Al met al dus een slimme keuze voor materiaal.

Lekker aan de slag

Wanneer je dus een concreet ontwerp hebt en goed materiaal geselecteerd hebt, dan kun je aan de slag. Zelf ben ik klein begonnen. Mijn eerste zelfgemaakte meubel was een hippe en handige salontafel. Om eerlijk te zijn duurde het wel iets langer dan ik had verwacht, maar het eindresultaat mag er zeker wezen! Inmiddels ben ik alweer een stuk of 5 projecten verder. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken heb van zelf hippe meubels maken, dan koop je het niet zo snel meer. Neem dat maar van mij aan!