Top 10 hippe dingen om te doen in Kaapstad

Rondreis door Kaapstad

Kaapstad is een van onze favoriete steden in de wereld, dus daarom zijn wij van Mooihip.nl ook super enthousiast om met jou te delen onze top 10 dingen om te doen in Kaapstad, Zuid-Afrika.

1. Bezoek aan de Tafelberg

Tafelberg is het symbool van Kaapstad, een enorm plateau met uitzicht op de stad beneden. Neem de kabelbaan en geniet van een zonsondergang cocktail in de bergtop bar.

2. Bewandel de Leeuwenkop

Nummer twee op onze lijst is het beklimmen (of bewandelen) van de Leeuwenkop, een actieve optie. De Leeuwenkop is het kleinere zusje van de Tafelberg. Deze hike van 45 minuten is zeer populair onder de lokale bevolking. Het is een gezonde manier om aan je rondreis Zuid-Afrika te beginnen.

3. Badplaats Llandudno

Badplaats Llandudno, nummer drie op onze lijst. Breng de middag door in Llandudno, een prachtig strand stadje met prachtige mensen en geweldige golven. Maar houd je ogen open omdat de wateren haaiig zijn!

4. Duiken met haaien

Haaien hebben een slechte reputatie. Ontdoe jezelf van de mythen en leer over de grote witte haaien direct uit de praktijk. Met de witte haaien in het water duiken kun je doen op drie uur afstand van Kaapstad in de zogenaamde Shark Alley, die de hoogste concentratie van grote witte haaien in de wereld heeft.

5. Wijnproeven

Het Mediterrane klimaat van Kaapstad maakt het perfect voor het verbouwen van wijn, met name de eigen Pinotage-druif uit Zuid-Afrika. Vele wijnhuizen bestaan er al eeuwen en de meeste bieden proeverijen in combinatie met ongelooflijk lekker eten.

6. Chapman’s Peak Drive

Neem de lange weg terug naar Kaapstad met een rit langs de schilderachtige Chapman’s Peak-weg naar een van de mooiste kusten van Zuid-Afrika voor extra plezier en stijlpunten. Huur een rit en onderneem de reis in een zijspan.

7. Lunchen in The Old Biscuit Mill

Haal een snelle lunch in The Old Biscuit Mill, een gerenoveerde ruimte waar ambachtelijke eetkraampjes gerechten van topkwaliteit serveren aan een stijlvolle en mooie menigte.

8. Beleef het nachtleven

Als de nacht valt is het tijd om een ​​drankje te doen in de stad. Nu zijn de meeste bars en cafés gelegen in Long Street, maar een minder toeristische optie is de slechts twee straten verder gelegen Bree Street.

9. Mzoli’s braai

Het centrum van Kaapstad is leuk, maar om meer van de stad te ervaren ga je naar Mzoli’s in het dorpje Guguletu voor de zondagse braai. Het is eigenlijk een combinatie van een achtertuin barbecue en een street party. Geloof ons maar: als er een ervaring is die je niet mag missen is het een braai bij Mzoli’s.

10. Bezoek Robbeneiland

Breng voor een meer ontnuchterende ervaring een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela tussen 1964 en 1990 gevangen werd gehouden. Robbeneiland is een mooie plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van apartheid en de voortdurende strijd van Zuid-Afrika voor raciale en sociale rechtvaardigheid.

Dit zijn onze aanbevelingen voor een bezoek aan Kaapstad. Mocht je wel eens eerder in Kaapstad zijn geweest of daar vandaan komen, laat dan jouw tips en adviezen weten aan de redactie van Mooihip.nl!