Gewoon hip met steunzolen

zooltjes schoenen

Je hoort van je huisarts dat je het beste zooltjes schoenen kan nemen. Je voeten hebben helaas een verkeerde stand en steunzolen zouden de oplossing zijn. Betekent dit dan, dat je nooit meer sandalen, pumps of slippers aan kunt doen? Nee, gelukkig niet. Met wat creativiteit kun je toch nog hip de zomer door, met steunzolen. Hieronder een aantal tips.

Steunzolen?

Steunzolen kunnen helpen bij verschillende dingen. Zo kan je steunzolen krijgen wanneer je voetstand niet goed is, je lichaamshouding niet helemaal ideaal is of bepaalde spiergroepen in je lichaam teveel belast worden. Teveel druk op bepaalde delen van je voet geeft overlast. Je voeten zijn de dragers van je hele lichaam. Ze verdienen dan ook wel wat extra steun, wanneer dit niet helemaal lukt.

Zooltjes schoenen

De hoeveelheid schoenen die je aankunt lijkt ineens wel wat beperkter. Er zijn gelukkig verschillende manieren op steunzolen te verwerken in je garderobe. Allereerst kun je proberen of het mogelijk de zolen in je schoenen te verwijderen. Leg nooit je steunzool bovenop een bestaande zool, omdat dit je steunzool teniet doet. Meestal zitten zolen vastgelijmd in je schoenen, bijvoorbeeld in sandalen. Wanneer deze er uit is dan is er plaats voor een nieuwe zool.

Past de zool niet? Dan kun je bij vele aanbieders van steunzolen ook zooltjes op maat laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld bij Podobrace zooltjes schoenen allerlei vormen en maten steunzolen bestellen. Deze kunnen speciaal op jouw maat en behoeften worden gemaakt.

Mocht je nou hakken hebben waar niets meer aan te veranderen is, dan nog is er geen man over boort. Je kunt namelijk ook voor zogeheten voorvoetkussentjes gaan. Deze steunzooltjes zijn speciaal ontworpen om de voet te ondersteunen wanneer je veel druk zet op de bal van je voet, dus bij het lopen op hoge hakken.

Schoenenmerken speciaal voor steunzolen

Tenslotte zijn er tegenwoordig ook veel schoenenmerken die inspelen op behoefte van mensen met steunzolen om toch nog leuke schoenen te kunnen dragen. Deze schoenenmerken maken speciaal schoenen waarbij de zool makkelijk uit te nemen is. Zo kun je gemakkelijk de steunzool vervangen en omwisselen. Deze schoenen zijn tevens vaak zo ontworpen dat ze de steunzool goed laten ventileren. Dit zorgt ervoor dat je lang profijt kan hebben van je zool.

En onze laatste tip: kraakt je steunzool? Het geheime wapen hiertegen is, talkpoeder! Een beetje talkpoeder kan dit direct verhelpen. En het maakt je schoenen ook nog eens een stuk frisser.