Interieurtrend 2018: houten jaloezieën

houten jaloezieen

Het hebben van de juiste raamdecoratie is niet alleen van belang uit praktisch oogpunt, ook vanuit stilistisch perspectief speelt raamdecoratie een belangrijke rol. Tegenwoordig worden huizen gebouwd met heel veel grote ramen, waardoor de keuze voor mooie gordijnen of jaloezieën steeds belangrijker wordt. Het neemt namelijk een groot oppervlak van je woonkamer in beslag, dus dan wil je wel dat het er een beetje aantrekkelijk uitziet. De juiste raamdecoratie kan je woning echt heel stijlvol maken. Wat zijn de interieurtrends op gebied van raamdecoratie dit jaar? In deze blog bespreken we er een paar.

Houten jaloezieën

 

Een trend die je op dit moment veel ziet op gebied van raamdecoratie zijn houten jaloezieën. Houten lamellen passen namelijk helemaal binnen de botanische interieurtrend die je op dit moment veel ziet. Bij deze trend zie je veel natuurlijke materialen zoals bamboe, steen en natuurlijk hout. Het hout heeft een warme en luxe uitstraling in je woonkamer. Daarnaast maken houten jaloezien het mogelijk om veel natuurlijk licht in je woonkamer te laten. Met jaloezieën kun je namelijk eenvoudig de lichtinval in je woning reguleren. Dit zorgt voor een natuurlijk en open effect.

 Groene linnen gordijnen

 

Groen is dit seizoen weer helemaal terug op gebied van interieur. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk planten in je huis staan en laat groen ook terugkomen in je meubels of in woonassecoires. Ook bij de raamdecoratie zie je de trend van groen terug. Een nieuwe trend zijn groene linnen gordijnen. Dit mogen alle tinten groen zijn, van licht tot donker. Het linnen materiaal in combinatie met de groene kleur zorgt voor een heel aards en natuurlijk effect. Echt een aanrader. Als je voor een lichtere kleur groen gaat, is het wel aan te raden om achter de linnen gordijnen ook (houten) luxaflex te plaatsen. Licht groene gordijnen zijn namelijk niet heel verduisteren en houden te zon ook niet optimaal tegen.