Kinderbeddengoed moet passen bij jouw kind

Kinderbeddengoed

Vaak bij het inrichten van de kinderkamers wordt er lang nagedacht over de meubels. Ga je voor hout? Of toch niet? Houd je natuurlijk kleuren of ga je voor een knalroze kleur, omdat je dochter het zo leuk vindt? Ook wordt er nagedacht over de muren. Wordt het behang of toch verf dit keer? En krijgt iedere muur iets anders of wordt het één geheel? Dit zijn natuurlijk allemaal belangrijke vragen, maar het onderdeel wat de slaapkamer helemaal afmaakt is toch wel het beddengoed van de kinderen. Beddengoed kan ervoor zorgen dat de kamer een compleet andere sfeer uitstraalt, dus is het belangrijk dat dit onderdeel niet vergeten wordt.

 

Kijk wat er bij je kind past

Ieder kind is anders, dus moet er ook per kind anders naar beddengoed gekeken worden. Het is belangrijk dat je kind zich comfortabel voelt in zijn of haar kamer. Een trend voor kinderbeddengoed is voornamelijk zachte kleuren. Denk hierbij dus aan pastelkleuren en aardetinten. Echter is het zo dat kinderen veel fantasie hebben, dus kan effen pastelpaars beddengoed saai voor kinderen zijn.

 

Een goed alternatief hiervoor is beddengoed met dierenprints erop. Dekbedovertrek met dieren zijn vrijwel overal verkrijgbaar en variëren dus ook van hele stoere plaatjes tot hele lieve en schattige dieren. Zo kan je het beddengoed dus aanpassen aan de persoonlijkheid van je kind.

 

Voor de meiden blijft prinsessen dekbedovertrek heel populair. Prinsessen beddengoed komt hierdoor dus ook in heel veel designs en vaak veel verschillende tinten roze, waardoor het makkelijk te combineren is in veel meidenkamers.

 

Verder zijn designs met bijvoorbeeld stipjes, streepjes, et cetera tijdloos en deze kunnen dus gebruikt worden voor iedere leeftijd. Om deze kinder dekbedovertrekken wat op te leuken voor het kind is het ideaal te combineren met verschillende soorten kussentjes. Zo is het dekbedovertrek tijdloos, maar kan je het personaliseren met kussentjes. Dit zorgt ervoor dat het perfect aansluit op de persoonlijkheid van jouw kind.

 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuw beddengoed?

Materiaal is natuurlijk heel belangrijk. Een kind spendeert immers veel tijd in bed, dus is het belangrijk dat het materiaal goed is. In de wat warmere maanden is katoen of microvezel ideaal. Deze stoffen zijn warmte regulerend. In de koude wintermaanden is de stof flanel heerlijk voor beddengoed. Deze stof wordt snel warm zodat je kindje het ’s nachts niet koud krijgt.

 

Zorg er ook voor dat je een dekbed koopt met een dubbele doorlopende instopstrook. Niets is er zo vervelend als ’s nachts wakker worden om te ontdekken dat je voeten niet meer warm worden gehouden door je dekbed. Door de dubbele doorlopende instopstrook voorkom je dit en zorg je ervoor dat je het dekbed makkelijk in kan stoppen.