Goede kinderschoenen zijn heel belangrijk

Kinderschoenen

Kindervoeten zijn in de groei. Ze hebben daarom ruimte nodig, maar ook stevigheid. Natuurlijk wil je ook nog dat je kind er een beetje hip bij loopt. Kinderschoenen aanschaffen lijkt gemakkelijk, maar in de praktijk valt het nog niet mee. Want waar moet je allemaal op letten? De maat van de kinderschoenen moet goed zijn. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Het voetbed moet goed zijn, ondersteunend op de juiste plaatsen, maar wel comfortabel. En natuurlijk het uiterlijk van de kinderschoenen. Het is nergens meer voor nodig om bij “moeilijke voeten” spuuglelijke kinderschoenen aan te schaffen. Tegenwoordig kan er gelukkig zoveel meer dan vroeger.

Moeten kinderschoenen altijd maar verantwoord zijn?

Voor de voeten van je kind is het heel belangrijk dat hij of zij het grootste gedeelte van de tijd goede kinderschoenen aan heeft. Logisch. Kindervoeten groeien en hebben steun en support en comfort nodig. Maar soms zijn “foute” schoenen ook wel eens leuk. Denk dan aan ballerina’s voor je dochter of instappers voor je zoon of dochter. Deze schoenen geven vaak maar weinig steun en zijn dus best even geschikt voor een speciale gelegenheid, maar niet om dagen achter elkaar op te lopen. Natuurlijk geldt dit in de zomer ook voor teenslippers. Kies dan liever een paar hippe sandalen. Deze bieden veel meer steun en zullen ook beter blijven zitten.
Kinderschoenen

Verstandige en verantwoorde kinderschoenen zijn saai en oubollig

Wie heeft dat gezegd? Dat was misschien zo in de jaren ’80, maar dat is nu echt niet meer aan de orde. Ook als je kind “moeilijke voeten” heeft, bijvoorbeeld een hoge wreef, platvoeten of extra brede voorvoeten kun je tegenwoordig prima terecht bij de reguliere kinderschoenen. Je moet misschien wat beter zoeken dan voor standaard voeten, maar deze schoenen zijn er echt. Op de site staat een maattabel én je kunt de “voetjesmeter” gebruiken. Deze print je gewoon uit, zet de voeten van je kind er op en je weet welke maat je nodig hebt.

Kinderen kiezen graag zelf hun kinderschoenen

Voor de hele kleine kinderen is dat natuurlijk niet aan de orde. Maar kinderen vanaf een jaar of 4 weten heel goed wat ze wel en niet aan willen. Je kunt daarom zelf een selectie maken op de site, gewoon door de kinderschoenen die jij geschikt vindt in het winkelmandje te plaatsen. Dan roep je je zoon of dochter erbij en laat je hem of haar zelf de schoenen kiezen.