Terug van vakantie?

haarserum plaatje

Verzorg je haar met een serum

Tijdens je vakantie heeft niet alleen je huid, maar ook je haar bloot gestaan aan zon, zeewater en zand. Dit kan ervoor zorgen dat je haar wat droger is, stroever en misschien ook wel heel pluizig. Eigenlijk heeft je haar dan gewoon flink wat verzorging nodig, en alleen shampoo en conditioner kunnen dat niet oplossen. Je kunt dan het beste gebruik maken van een haarserum, die net even wat dieper reikt maar ook sneller voor verbetering zal zorgen.

Hoe werkt een haarserum?

Een haarserum is eigenlijk een zeer geconcentreerd middeltje dat veel siliconen bevat. Deze siliconen zorgen er onder andere voor dat je haar makkelijker door te kammen is en dat je minder snel last krijgt van gespleten haarpunten. Haarserum gaat als een beschermend laagje om je haar heen zitten, waardoor het je haar beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht. Daarnaast geeft het een mooie glans, meer veerkracht en zorgt het ervoor dat je haar niet meer pluizig en droog is. Ook bij statisch haar is een haarserum de perfecte manier om het haar weer rustig te krijgen.

Aanbrengen van het serum

Hoe breng je deze serum aan? Was eerst je haar grondig met shampoo en eventueel met conditioner. Breng vervolgens de serum aan op nat haar. Doordat haarserum zo geconcentreerd is heb je maar een paar druppels nodig. Een of twee druppels zijn al voldoende, want als je teveel gebruikt wordt je haar juist vet en zwaar.  Wrijf de druppels op je handpalmen en breng het aan in het middelste gedeelte van je haar en de haarpunten. Verzorg vervolgens het haar zoals je het normaal gesproken ook doet.

Serum vs. olie

Een haarserum lijkt veel op een haarolie. Wat is nu het verschil tussen deze twee? Een haarserum zit als een beschermend laagje om je haren heen. Hierdoor is het een perfecte bescherming tegen UV-stralen en hitte van bijvoorbeeld een krultang. Haarolie gaat dieper in het haar en voedt de haren van binnenuit. Eigenlijk kun je beide producten goed gebruiken, maar net als bij een haarserum moet je ook van olie niet te veel gebruiken, dan gaat het averechts werken.