Op vakantie? Lees onze anti-inbraaktips!

slotenmaker plaatje

De zomermaanden staan weer voor de deur! Het is de periode waarin veel Nederlandse gezinnen naar het buitenland trekken voor een welverdiende vakantie. Ook in Nederland zelf is het vaak heerlijk vertoeven. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie op een van de Nederlandse eilanden, of ga met het hele gezin naar de Veluwe voor mooie boswandelingen en fietstochten. Waar u deze zomer ook verblijft tijdens uw vakantie, het is belangrijk om vooraf voor een goede beveiliging van uw woning te zorgen. De vakantieperiode is voor inbrekers namelijk een bijzonder drukke periode. Doordat veel mensen van huis zijn, kunnen zij in alle rust hun slag slaan.

Delen van vakantiefoto’s vaak onverstandig

Tegenwoordig delen we onze mooiste momenten op verschillende sociale media. Denk aan de foto’s die we op Instagram en Snapchat plaatsen, de berichten die op Facebook worden geplaatst, enzovoorts. Het geeft uw familie de mogelijkheid om met u mee te genieten! Houd er rekening mee dat bij veel van deze sociale media een tag van uw verblijfplaats aan de foto wordt toegevoegd. Zo is het niet alleen voor uw familie, maar ook voor inbrekers mogelijk om te achterhalen waar u verblijft. Zorg dat u deze foto’s pas na uw vakantie op sociale media zet, of scherm uw account goed af.

Hang een camera aan de gevel en gebruik tijdschakelaars

Ook in huis kunt u voor de nodige beveiligingsmaatregelen zorgen. Laat een slotenmaker bijvoorbeeld voor vertrek naar de staat van uw sloten kijken. Zijn deze nog veilig? Ook kan het slim zijn om een beveiligingscamera aan de gevel van uw woning te hangen. Zo kunt u vanaf uw vakantieadres kijken of alles veilig is thuis. Daarbij schrikt dit inbrekers af!

Laat het lijken alsof er tijdens de avonden nog iemand in huis aanwezig is, door een tijdschakelaar te gebruiken. De schakelaar zal op een vooraf uitgekozen moment zorgen voor het inschakelen van de lampen.