4 Hippe interieur ideeën die iedereen kan toepassen

Philips hue

Een lekker interieur, waar je je elke dag thuis voelt. Het ontwerpen van zo’n interieur is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen “doen maar wat” bij het stylen van een of meerdere ruimtes. Een goed plan, moodboard en inspiratie doet toch echt wonderen. Maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook onderstaande 5 tips toepassen die je helpen bij het maken van een modern hip interieur. Deze tips zijn voor iedereen en uiterst simpel om te gebruiken.

Meer groen in huis! Hipper wordt het echt niet!

Planten zijn hip, uber hip zelfs! Het stylen van je interieur hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Haal enkele mooie planten in huis en je zal zien dat je huis opnieuw begint te leven. Veel groen is niet alleen hip, maar ook goed voor je gezondheid. Kies voor een variatie aan verschillende planten en maak van je ruimte een groen walhalla. En nep planten komen er niet in! Nep planten zijn ouderwets en passen niet in je interieur.

Vintage verlichting met retro filament lampen

Zeker wanneer je een modern en strak ingericht huis hebt is het leuk om dit te combineren met vintage elementen. Een goed voorbeeld van een overal toepasbaar vintage element is een vintage lamp. Een ouderwets uitziende lamp van staal bijvoorbeeld. Dit kan een simpele bureaulamp zijn of een ouderwetse hanglamp die je gekocht hebt in de kringloopwinkel. Je kunt ook meerdere soorten vintage verlichting toepassen. Ook al kies je alleen voor een snoerpendel met een prachtige retro lamp. De retro lampen lijken tegenwoordig alleen vintage, maar zijn uiterst slim. Zo heeft Philips hue filament lampen die er retro uitzien, maar zijn te bedienen met je smartphone. Wil je starten met slimme verlichting? Klik dan hier!

Zwart-wit aan de muur

Een snelle metamorfose van een kamer kun je bereiken door het ophangen van een of meerdere foto’s of schilderijen. Dit heeft namelijk een grote impact op de complete ruimte. Als je nog niet precies weet wat je wilt ophangen kun je kiezen voor zwart-wit foto’s. Zwart-wit is helemaal hip en eigenlijk in elk interieur toepasbaar. Ook met landkaarten en city-maps is je kamer binnen no-time van deze tijd. Het mooie aan foto’s of andere wanddecoratie is dat je het ook zo weer kunt aanpassen.

Kies een mooi groot vloerkleed

Naast dat een vloerkleed lekker aanvoelt is het ook nog eens heel stijlvol. Na het bepalen van de juiste kleur en afmeting rol je het vloerkleed uit en zul je merken dat de hele ruimte anders aandoet. Aan de hand van de kleur vloer kies je de kleur en het motief van het kleed. Houd je zeker niet in, want een druk en fel vloerkleed is helemaal hip.