Aan de slag met nieuwe cursussen 

Het nieuwe leven in deze gekke tijden van corona brengt veel teweeg. Veel mensen werken thuis en je vermaak buiten de deur wordt erg afgeraden. Blijf zo veel mogelijk thuis is wat er wordt geadviseerd en je continu om je heen hoort. Natuurlijk zoekt iedereen de frisse lucht op maar echt vermaak zit er voorlopig nog even niet in. Dan is het aan jou de taak dat je je niet gaat vervelen. Je kan bijvoorbeeld gaan klussen, in huis of in de tuin. Maar de corona is al even bezig dus misschien zijn alle klusjes in huis al afgerond en valt er niks meer op te knappen. Dan is het misschien slim om verder te kijken met wat je in huis kan gaan doen en wat je bezig houdt. Had je bijvoorbeeld al gedacht aan een thuis cursus? Genoeg tijd heb je misschien wel, maar nu is het de kunst om je tijd dan goed en nuttig te vullen. Laat je creatieve brein gaan en start met een cursus schilderen, ben je meer van het tekenen? Begin dan een tekencursus. 

Een cursus schilderen voor vermaak

Om je tijd nuttig maar wel leuk te besteden is het een aanrader om te beginnen met een cursus schilderen die je gewoon in je woonkamer kan volgen. Wat komt er allemaal bij deze cursus kijken? Bij deze cursus ga je aan de slag met olieverf. Ook leer je verschillende technieken toepassen voor het mooiste resultaat. Aan de hand van drie verschillende praktijklessen online zullen alle technieken en vaardigheden zo goed mogelijk worden overgebracht. Je ontvangt elke les een pdf met theorie en een demonstratievideo zodat je precies weet en ziet hoe een opdracht uitgevoerd moet worden. Of je nou al jaren ervaring hebt met schilderen of net om de hoek komt kijken. De cursus bij Soofos is voor ervaren en beginners. 

Online leren tekenen 

Misschien is schilderen niet helemaal jouw ding? Dan is wellicht tekenen wel weer wat voor jou. Waarom zou je kiezen voor een tekencursus? Misschien kan je wel helemaal niet tekenen, vind je zelf.  Iedereen die een rondje kan tekenen op papier s motorisch in staat tot tekenen. Het gaat bij tekenen juist om de vaardigheden van dingen die je ziet na te tekenen en die zit echter niet in je hand, maar in je hoofd. Nog belangrijker, je manier van kijken naar voorwerpen of objecten die je gaat tekenen. Deze tekencursus is niet zo simpel als je denkt. Bij deze cursus gaat het om de informatie die je ogen zien, vervolgens goed vertalen in de richtingen en verhoudingen. Op deze manier is is tekenen misschien anders dan je gewend bent. Door anders naar tekenen te kijken krijgt het ook ineens een hele andere betekenis. Bij deze cursus heb je steeds korte online lesjes van 15 minuten, waarna je vervolgens zelf nog lekker wat kan verder tekenen. Ook dit kan een goede cursus zijn om je tijd goed in te vullen.