Handige wooninspiratie tips

Alles begint met een idee. Een idee hoe je iets wilt gaan doen of wat je wilt hebben. Soms echter heb je die ideeën niet. Mis je de wooninspiratie en zit je met de handen in het haar. Gelukkig zijn daar oplossingen voor. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

En dan sta je in een leeg huis dat je mag inrichten. Voor veel mensen een geweldige uitdaging, voor anderen een bron van onrust in het hoofd.  Want waar haal je de wooninspiratie vandaan? Waar doe je wooninspiratie op? En moet je wat betreft het inrichten van de kamer steeds opnieuw het wiel uitvinden? Eigenlijk vind je maar een ding belangrijk en dat is een persoonlijke touch aan je inrichting. Voor de rest is het wachten, wachten tot je wooninspiratie krijgt.

Er is online ontzettend veel inspiratie op te doen

Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem Vandaar ook dat je online tal van websites vindt die je helpen bij het opdoen van wooninspiratie en je helpen om een ruimte in te richten. En ja, ook als je er een persoonlijke draai aan wilt geven. Online vind je heel erg veel informatie over uiteenlopende onderwerpen, en je zult merken dat als je eenmaal begint te lezen, de wooninspiratie als vanzelf komt. Bovendien bieden diverse platforms de mogelijkheid om bij andere mensen naar binnen te kijken. Want je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Wat je wel kunt doen is van elk interieur het beste te ‘stelen’. Online doe je snel wooninspiratie op. Dat moge duidelijk zijn. 

Kies voor een groot vloerkleed met print voor extra sfeer

Laten we je wat wooninspiratie betreft een handje helpen, als jij een grote lege ruimte in moet gaan richten. Heb je te maken met een grote ruimte kies dan altijd voor groter meubilair. Voor een grote gezinsbank bijvoorbeeld, een groot vloerkleed en een royale eetkamertafel. Creëer opbergruimte en geef accessoires nu eens echt de ruimte nu het ook kan. Creëer hoekjes met eigen functies en decoreer niet alleen de wand, maar ook de vloer.  Een vloerkleed in de zithoek die echt ruim bemeten is, staat echt prachtig. Kies je voor een groot vloerkleed met een print, dan creëer je extra sfeer. Ook een elegante vloerlamp misstaat in geen enkele grote ruimte.

 

Een foto op canvas of een mooie, grote plant

Wat betreft de persoonlijke touch die je aan de inrichting west te geven, denk eens aan een foto canvas aan de muur. Of koop een mooie, grote binnenplant. Daarmee sla je meteen twee vliegen in één klap. Een plant zorgt immers ook nog eens voor een betere luchtcirculatie en voor meer sfeer bovendien.  Inspiratie genoeg? Dan kun je aan de slag. En vergeet daarbij nooit dat het jouw huis is en dat jij je er prettig moet voelen. Laat dat wel altijd het uitgangspunt blijven.  Natuurlijk kun je meevaren op trends en neem je alle tips ter harte. Uiteindelijk moet het wel een inrichting worden waaronder nadrukkelijk jouw handtekening staat. Is dat signatuur duidelijk, dan is de inrichting geslaagd. 

 

Wooninspiratie en persoonlijk advies krijg je bij De Ruijtermeubel!