De zomer in met ijzersterke nagels

Ik zal allereerst even beginnen met het feit dat ik nagels bijt sinds kort geleden. Dit zorgt er helaas wel voor dat ik nu eigenlijk niet de aangewezen persoon ben om het hierover te hebben. Maar dat maakt mij helemaal niets uit! Want nagels lakken is gewoon leuk en ik weet zeker dat jij er ook (nog) positiever over gaat denken na dit stukje tekst! Daarnaast groeien nagels gewoon alsmaar door, dus wie weet kan ik mijn eigen tips nog goed gaan gebruiken!

Mijn gevoelens en gedachten over nagels lakken

Ik heb dus al verteld dat ik weer nagels bijt. Daarom moet ik bekennen dat dit altijd een zwak punt voor mij zal blijven. Als kind beet ik namelijk ook al op mijn nagels. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: probeer je nagels te laten zitten als jij er ook moeite mee hebt. Het is geen prettig gevoel om je nagels zo ontzettend kort te hebben. Dan kom ik gelijk op mijn volgende aandachtspunt: nagels lakken is echt een pure motivatie om je nagels te willen behouden. Met korte nagels, die je amper nog nagels kan noemen als je zover bent als ik, gaat het veel moeilijker om te lakken. Daarbij kan ik ook begrijpen dat het wel zo eens moeite kost om je gelakte nagels te onderhouden. Na verloop van tijd gaat het bladderen of iets dergelijks. Maar daarom komen we nu op het item van de dag: gellak! Het maakt je nagels stukken sterker en geeft een mooi glad eindresultaat. Ga jij ook gellak kopen? Goed idee! Wanneer ik binnenkort hopelijk ook weer nagels heb, ga ik jouw voorbeeld aannemen!

Een win-win nagel

Wat ik wil aangeven met de bovenstaande titel is omdat er ook gellak bestaat met een kleurtje. Je hoeft dus niet zoals met een topcoat of een basecoat lak over je gewone nagellak heen. Je smeert het er in een keer overheen. Daarnaast zeggen ze dat het een stuk sneller droogt dan gewone nagellak. Wees altijd voorbereid op het feit dat nagellak degelijk wel een houdbaarheidsdatum heeft. Dit staat er misschien niet heel direct op, maar hoe langer je de nagellak bewaart, hoe kleveriger het wordt. Wat je natuurlijk altijd kan doen, met dank aan onze mode-heldinnen tot op de dag van vandaag, is de nagellak verdunnen met bijvoorbeeld alcohol. Doe hier niet teveel van in, maar gewoon een klein drupje.

Zomers weer houd jou niet tegen!

Uit ervaring merk ik dat warm weer het drogen van je nagels vertraagt. Misschien heb ik het wel fout en is het maar een gevoel of heb ik gewoon geen geduld. Toch is het fijn om te weten dat gellak in allerlei situaties gunstige resultaten biedt!