Hip op kamers gaan

Geslaagd! Nu op kamers

Gefeliciteerd. Je hebt waarschijnlijk net je eindexamens gehaald op de middelbare school en nu ben je officieel geslaagd. Na een zomervakantie genieten en hopelijk een fantastische examenreis ben je nu klaar om te beginnen aan een nieuwe periode in je leven, namelijk studeren. Dit betekent niet alleen dat je naar de universiteit of hbo gaat, waar je een heleboel nieuwe mensen gaat ontmoeten. Het betekent ook dat je waarschijnlijk op kamers gaat. Voor het eerst op jezelf wonen is natuurlijk erg spannend. Waarschijnlijk kom je met nieuwe huisgenoten of in een studentencomplex terecht. Ook is er niet al te veel geld beschikbaar voor meubels. Desondanks wil je toch iets moois maken van je je nieuwe stekkie. Daarom bespreek ik in dit artikel de beste tips om hip op kamers te gaan zonder al te veel geld te besteden.

Verlichting

Een van de eerste tips die ik kan geven voor een mooie gezellige kamer is de verlichting. Het maakt qua kosten bijna geen verschil maar wat voor verlichting je kiest maakt een gigantisch verschil in wat voor sfeer je kamer heeft. Ik weet nog heel goed dat ik bij mijn broertje op zijn kamer aankwam en zag dat hij voor een gigantisch felle lamp met hard licht had gekozen. Dit felle licht zorgde ervoor dat zijn kamer meteen een stuk minder gezellig leek, ook al had hij het leuk ingericht. Daarnaast zag je in het felle licht ook nog elke beschadiging en al het vuil in zijn toch al oude kamer. Het was schoon maar je zag zelfs de kleine dingetjes.

Marktplaats en Ikea

Dit kun je gemakkelijk oplossen door te kiezen voor warmer en zachter licht. Dit geeft je kamer meteen een beter aanzicht. Als je echt iets moois wilt kun je ook kiezen voor een hanglamp. Dit geeft je kamer echt een stukje stijl. Qua meubelen en dingen als een koelkast kun je het beste een kijkje op marktplaats nemen. Hier geven mensen dingen vaak goedkoop of zelfs gratis weg. Het enige waarvoor ik marktplaats niet zou aanraden is het aanschaffen van een bed. Je wilt een nieuw en schoon matras.

Het mooie aan op jezelf wonen in is natuurlijk de zelfstandigheid en vrijheid die erbij komt kijken. Je kunt gaan slapen wanneer je wilt en ruimt je rommel op wanneer je dit het beste uitkomt. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat veel studenten zich als luie lapzwansen gedragen. Over het algemeen is het beter om naar je moeder te luisteren en zorgen dat je op tijd wakker wordt en je kamer netjes houdt.