Een oosterse sfeer in ons opgejaagd leventje

oosterse

Wat zijn wij toch een stel opgejaagde westerse mensen!

Ja, ik weet het, mijn eerste zin van dit artikel is sterk maar het is toch waar? We werken heel de dag, in de weekends zijn we druk bezig met familiebezoeken en hobby’s. Sportwedstrijden, winkelen, het huis schoonhouden… Heel de dag door vanaf dat we opstaan tot we weer neerliggen, zitten we allemaal in de stress. Nou ja, misschien niet allemaal maar toch heel veel.

En dat is de reden dat we in ons interieur allemaal iets rustigs willen. Een stille sfeer met oog voor detail. Met andere woorden een Oosters interieur. Maar hoe creëer je dat nu? Hieronder een paar tips om je te helpen bij het relaxen in huis, enkel en alleen via het interieur.

Vloer punten

  • Vloeren à De vloer van een Oosterse kamer zorgt voor een warm en knus gevoel. Vaak zijn het houten planken in warme kleuren, tapijten of vloeren gemaakt van bamboe.
  • Muren à Als je je muren in een aardkleur verft en er hier en daar een muurschildering of afzonderlijk schilderij bij hangt met planten of vogels op, sta je een stap dichter bij de Oosterse sfeer.
  • Verlichting à Maak gebruik van (rijst) papier of stoffen verlichting (Denk maar aan de lichtjesscène uit de Disneyfilm van Rapunzel). Of denk aan traditionele oosterse verlichting.
  • Afscheidingen, Kasten à Kamerschermen en Chinese kasten nemen een groter oppervlak in maar ze zorgen meteen voor de Oosterse sfeer die je zo graag verkrijgt. Bovendien zijn de kamerschermen gemakkelijk om dingen achter te verstoppen als er onverwacht bezoek komt. Bekijk hier het algehele overzicht authentieke oosterse meubels 2018.
  • Planten à Deze zijn een symbool voor de cirkel van het leven en zorgen voor een balans in je interieur maar ook in je leven. Planten die binnen je Oosterse interieur passen zijn onder andere grootbladeren, varens, bamboe en hoog grassen.

Als je alles samenneemt kan je twee mogelijke stijlen onderscheiden binnen de Oosterse woonaccessoires en meubels:

  • Zachte stijl à Deze bestaat uit vele kussens en zachte ronde vormen doorheen de hele kamer.
  • Elegante stijl à Deze tweede stijl bestaat uit lage meubels, donker hout en een eenvoudige bekleding.

Hoe meer je deze tips toepast, hoe meer je interieur rust en kalmte gaat uitstralen. Soms is het nog leuk om je kamer af te werken met een Oosterse geur door met wierookstokjes te werken.