Toe aan een écht mooie vloer? Kies parket!

Parket

Wanneer je net een huis hebt gekocht maak je al flink wat kosten. Het kan dus zomaar zijn dat je de bestaande vloer nog even laat liggen en dan gaat sparen voor een echt mooie vloer. Parket is een voorbeeld van een echt mooie vloer. Parket heeft de naam dat het erg duur is, maar dat valt eigenlijk best mee. Oké, je betaalt meer voor parket dan voor vinyl, maar het verschil is natuurlijk ook duidelijk. Je doet er verstandig aan om pas te gaan shoppen voor parket als je écht weet wat je wilt. Je wilt deze vloer niet binnen een paar jaar alweer vervangen omdat het toch niet helemaal naar je zin is. Een parketvloer leg je echt voor langere tijd.

Parket is oubollig en zeker niet hip

Pardon? Wie heeft je dat verteld? Vroeger had je natuurlijk alleen de oude vertrouwde parketsoorten. Donker hout die een donkere kamer met donkere meubels nou niet direct een gezellig sfeertje geven. Tegenwoordig is parket te koop in alle houtsoorten en maten. Je zit niet meer perse vast aan een bepaalde breedte planken, ook hier is variatie in. En ga je toch voor een visgraatmotief? Dat kan, zeker in een modern interieur, heel erg mooi en hip staan.
Parket

Parket kost veel tijd en dus geld

Het is waar dat je je parket moet onderhouden. Maar dat wil heus niet zeggen dat je ieder jaar al je meubels naar buiten moet slepen, de hele vloer moet schuren en opnieuw moet lakken. Nee joh, ook die tijd is echt wel geweest. Je kunt je parketvloer tegenwoordig in de olie of in de was zetten. Deze producten zijn meer slijtvast dan lak en nog beter voor het milieu ook. Zo wordt je parketvloer een duurzame vloer.

Parket online bestellen, is dat echt een optie?

Ik kan me goed voorstellen dat je hier je vraagtekens bij zet. Je wilt immers de planken voelen en de kleur in het echt zien. Dat kun je natuurlijk in de winkel gaan doen. Maar dan? Dan ga je lekker naar huis en bestel je de vloer online. De planken worden dan bij je thuis bezorgd. Dat scheelt je veel tilwerk. Een aanrader is wel om het parket door een vakman te laten leggen als je dat nooit eerder zelf hebt gedaan. Je kunt deze vakman best helpen door planken aan te geven. Zo wordt het toch echt jouw vloer.