Mooi hip met een eigentijds en duurzaam interieur

Tegenwoordig is het niet alleen meer groen doen: ook groen denken en leven hoort hierbij. Zoals al aangegeven, is het een leefstijl. Dit wil je in alle aspecten van jouw leven door laten sijpelen, zo ook in jouw woning. Dit lijkt op het eerste gezicht best makkelijk en eenvoudig, maar, hoe realiseer je het nou precies? Dat wordt aan de hand van een paar gouden tips in dit blog uitgelegd. Benieuwd hoe jij jouw woning er modern en strak uit kunt laten zien, terwijl je jouw eigen steentje bijdraagt aan een betere wereld? Lees dan snel verder!

Tip 1: kies voor een duurzame manier van energie opwekking

Er zijn al tal van verschillende manieren waarom je tegenwoordig gebruik kan maken van duurzame energiebronnen. Daarvoor hoef je al lang geen dras of mos meer op jouw dak te laten groeien (dit was een experiment in de jaren ’90 van de vorige eeuw om huizen van betere isolatie te voorzien). Tegenwoordig worden er wel dingen op het dak geplaatst, maar ook dat hoeft binnenkort niet meer.

Er zijn namelijk andere vormen van energie opwekken met de zon gekomen. Zonnepanelen kunnen nu ook gefabriceerd worden met printjes erop of zelfs helemaal doorzichtig. Met een print kan je ze op bakstenen laten lijken, de doorzichtige kunnen fungeren als een raam. Goed hé, dat technologie ons zo ver heeft gebracht?

Tip 2: maak gebruik van duurzame verwarmingsmethoden

En dan hebben we het niet per definitie over energiebronnen zoals de zon of elektriciteit. Hier wordt meer gesproken over warmtebronnen zoals houtkachels of elektrische haarden. Nu zijn houtkachels een ouderwetser alternatief, maar je kan ze ook in een milieuvriendelijkere variant omdopen door er een koolstoffilter op te plaatsen. En voor elektrische haarden is het al helemaal een eitje: deze stoten niks uit. Wacht niet langer en begin daarom nu met elektrische haarden kopen en draag jouw eigen steentje bij aan een betere en duurzamere wereld!

Tip 3: gebruik alleen maar duurzame materialen in huis

In dit geval wordt er gesproken over gaatjes invullen waar nodig. Alledaagse dingen zoals zeep, handdoeken, kleding en dergelijken kunnen simpelweg gekocht worden bij een duurzame winkel of een producten die actief bezig is om het milieu te verbeteren.

Denk bijvoorbeeld eens aan biologisch geteelde katoen of voedsel. Wanneer dit een intrede maakt in jouw dagelijkse leven zal je nooit meer anders willen. En het geitenwollen sokken imago is al lang niet meer iets van deze tijd. Dat moeten mensen zich ook beseffen.