Het festivalseizoen is in volle gang, reden genoeg voor een zomerse outfit!

Het festivalseizoen is begonnen. Heerlijk op het strand of in het gras luisteren naar je favoriete dj of band. En naast het relaxen en feesten willen we er natuurlijk ook nog leuk uitzien. Maar wat moeten we nou aan? Je moet in je outfit lekker kunnen bewegen en zitten, maar je moet ook nog rekening houden met het weer. De do’s en don’ts van een festival look zetten wij voor jou kort op een rij.

Do’s van een festival outfit  

In de zomer worden de meeste festivals georganiseerd. En nu hopen dat het mooi weer is, want dan kan je je zomerkleding weer uit de kast halen. Als het erg warm is kan je  een luchtig jurkje aantrekken, vergeet je zonnebrand niet! Een trend van nu zijn de gehaakte items, je ziet veelal gehaakte tops en shirts. Ideaal met mooi weer en als het ‘s avonds afkoelt, trek je een lekker vest aan en heb je alsnog een stoere maar hippe outfit.

Komende festivals gaan we de offshoulder tops of shirts weer tegenkomen. Deze shirtjes zijn ontzettend handig en stijlvol voor festivals. Ze zijn te verkrijgen in een variant met lange of korte mouwen. Je maakt je outfit dan af met een mooie zilveren ketting of leuke hoed. Kies voor een donkere outfit als je bang bent dat je outfit vies gaat worden, op donkere kleding zie je vlekken minder goed. Vergeet niet om een hippe handtas of rugtas mee te nemen. Op een festival betaal je vaak met muntjes, die moet je wel kunnen bewaren. Dus geen paniek als het gaat regenen of als het afkoelt, jij hebt je vestje of jasje mee in de tas die precies aansluit bij je outfit.

Don’ts van een festival outfit

Ook al ziet het er fantastisch uit, doe het niet: hoge hakken dragen. Na een paar uren kan jij niet meer verder dansen of lopen. Veel festivals vinden plaats op een grasveld waar je op hakken al helemaal niet lekker kan gaan staan dansen. Neem geen grote portemonnee mee, al je pasjes kan je lekker thuislaten, want meer dan je bankpas of identiteitsbewijs heb je niet nodig op een festival. Wat eigenlijk nog slimmer zal zijn, is pinnen van tevoren. Stel jij raakt je portemonnee kwijt, dan heb je veilig en wel je bankpas nog thuis liggen. Nog een don’t is een parfum of deodorant, wat veel vrouwen standaard meenemen in de tas. Dit soort producten mag je niet meenemen naar een festival om veiligheidsredenen en zal dan ook voor je neus worden weggegooid.

Festival make-up look

‘Niet te moeilijk’ is het nieuwe motto van vele festivalgangers. Hoe meer make-up je opdoet, des te meer je er rekening mee moet houden. Met regen moet je gaan voor waterproof mascara, met hitte moet de foundation niet van je gezicht smelten. Leg daarom de nadruk op je ogen of bijvoorbeeld op je mond. Probeer geen foundation te gebruiken, de foundation zit later toch niet zo als dat jij het zou willen. Een leuke felle lippenstift is handig om mee te nemen en je kan je lippenstift gemakkelijk bijwerken. Een wat rustigere en natuurlijke kleur lippenstift kan ook ideaal en mooi zijn.