Make-up tips voor brildragers

makeup en bril

Het is een groot misverstand dat brildragers geen make-up kunnen dragen. Brillen zijn al lang niet meer suf en kunnen je look juist helemaal afmaken. Met de juiste make-up en een paar handige tips zie je er schitterend uit met make-up én bril! Ben je je bril toch beu? Dan kun je altijd nog kiezen voor ooglaseren.

Gezicht

Ten eerste zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanbrengen van je gezichtsmake-up. Zo kan de schaduw van je bril extra nadruk leggen op donkere kringen onder je ogen. En dat wil je natuurlijk niet! Breng dus wat concealer aan onder je ogen voor een frisse blik. Verder is het belangrijk om je foundation en concealer goed af te poederen. Anders loop je het risico dat je make-up gaat schuiven onder je bril. Neusvleugels kunnen een laagje foundation meenemen, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Gebruik dus een poeder om het geheel mee te fixeren. Voor het beste resultaat gebruik je geen poederkwast, maar druk je de poeder als het ware aan met een sponsje. Een blush kan ervoor zorgen dat je wangen meer vorm en een fris blosje krijgen. Kies een tint die goed past bij je huidskleur, maar ook bij je bril!

Ogen

Ook voor de ogen zijn er een aantal zaken om op te letten. Kies bijvoorbeeld voor een lichte, neutrale tint oogschaduw die niet precies dezelfde kleur heeft als je montuur. Wees voorzichtig met glitters! Vervolgens kun je een eyeliner aanbrengen. Bij een grof montuur mag je best uitpakken met eyeliner, maar bij een dun montuur kun je het best een fijn lijntje aanbrengen. Houd ook je wenkbrauwen goed bij en teken ze eventueel in met een potloodje of wat poeder. Vervolgens maakt een flinke laag mascara je ooglook helemaal af! Het is alleen heel vervelend als je wimpers langs je brillenglazen gaan. Dit kun je voorkomen door je wimpers te krullen met een wimperkruller voordat je je mascara aanbrengt. Dames met vergrotende brillenglazen moeten wel even opletten dat foutjes extra goed opvallen. Ga er dus eens goed voor zitten zodat je je make-up netjes kunt aanbrengen!

Lippen

Bij de meeste brildragers staan felle lipkleuren fantastisch! Pak dus eens flink uit en draag een knallende kleur op je lippen. Waar het slim is om je oogschaduw neutraal te houden, kun je op je lippen juist lekker experimenteren. Kies bijvoorbeeld eens voor een dieprode of een felroze kleur en je zult zeker de show stelen!

Ooglaseren

Ben jij je bril helemaal zat? En kun je niet wachten om je make-up aan te brengen zonder bril? Dan kun je er ook voor kiezen om je ogen te laten laseren. Bij ooglaseren wordt de kromming van het hoornvlies aangepast met een laserstraal. Vervolgens kun je hoogstwaarschijnlijk weer goed zien! Wel zitten er een aantal risico’s verbonden aan ooglaseren. Zo kun je last hebben van lichtgevoeligheid, droge ogen of een verhoogde oogdruk. Laat je ogen alleen laseren met de modernste apparatuur en bij een gekwalificeerde aanbieder!