Hoe overleef je deze zonnige dagen?

We hebben er al een flink aantal zonnige dagen op zitten. En we zitten nog midden in een hittegolf. Dus die zonnige dagen blijven nog wel even aan houden. Het is dan vaak wel zo dat we een goede zonnebril nodig hebben om deze zonnige dagen door te komen. We hebben natuurlijk nog wel mee nodig om deze dagen door te komen. Laten we even kijken wat we goed kunnen gebruiken om deze hittegolf nog verder door te komen.

 

Een goede zonnebril om de zonnestralen uit onze ogen te houden

Dit is natuurlijk best wel fijn om te hebben. Vooral wanneer je aan het auto rijden bent, of juist wanneer je lekker op het terras zit. Dan is een goede zonnebril fijn om te hebben. Heb je nog geen goede zonnebril of ben je toe aan een nieuwe? Dan moet je een speurtocht gaan starten en een zonnebril kopen. Zodat jij de komende zonnige dagen niet met fijn geknepen ogen rondt loopt of rijdt. Je hebt natuurlijk veel verschillende leuke zonnebrillen en ze hoeven niet super duur te zijn. Maar moet jij een bril op sterkte hebben, dan ben je vaak wel gelijk wat meer kwijt. Wat een mooie uitvinding is, wat je vroeger veel zag maar nu weer terug komt, de opzet zonnebril. Deze kan je gemakkelijk op jouw eigen bril zetten en hoef je niet telkens te wisselen van normale bril naar zonnebril.

 

Zomerse en luchtige kleren

We hebben de afgelopen hitte vast allemaal moeite gehad met wat je nou eigenlijk moet aantrekken. Het is soms niet bij te houden wat je nou moet dragen. Want veel kledingstukken waren al te warm. Daarom is het goed wanneer je genoeg kleren hebt die vooral ook luchtig zijn. Dat kan al een hele hoop schelen. En we snappen natuurlijk ook wel dat je nu tegen het einde van de zomer geen hele nieuwe zomer garderobe gaat aanschaffen. Maar het kan een goede les voor volgend jaar alvast zijn. Want de kans zit er namelijk goed in, dat we volgend jaar weer een hele warme zomer krijgen en we dan ook weer luchtige en zomerse kleding nodig hebben om de dagen door te komen. 

 

Een zwembadje in de tuin

Wat ook goed voor verkoeling kan zorgen is namelijk een klein zwembadje in de tuin. Al doe je er in voetbaden. Het kan al een hele hoop schelen met de warmte. En dat is natuurlijk fijn want je wilt even afkoelen en dat kan makkelijk met een klein zwembadje. Het hoeft namelijk dan ook niet veel ruimte in beslag te nemen.