Hoe richt ik mijn huis goed in

Ik ga over een maand verhuizen naar een nieuw huis. Mijn eerste koopwoning en ik ben er enorm trots op. Wel heb ik heel veel nieuwe spullen nodig, wat ik erg leuk vind omdat ik zo helemaal inrichten naar mijn smaak. Maar wat let je nou op bij het inrichten van je huis? Ik ben online gaan zoeken naar een paar goede tips en zelf vond ik de volgende tips erg handig.

 

Tip 1: indelen van de ruimtes

Toen ik mijn huis voor het eerst ging bezichtigen kreeg ik meteen allemaal leuke ideeën hoe in de ruimtes wilde indelen. Dit was een van de redenen dat ik op dit huis een bod deed omdat ik mijzelf er al meteen zag wonen. Een van de tips die kreeg van de makelaar was dat ik rustig door het huis moest lopen en voor mijzelf duidelijk de ruimtes moest bekijken van het huis. Ook liet de makelaar mij weten welke muren er eventueel uit zouden kunnen om zo eventuele nieuwe ruimtes te creëer. Toen ik de sleutels kreeg ben ik gaan rondlopen met een blocnote en heb ik allemaal leuke ideeën opgeschreven. Nu ben ik aan het kijken welke veranderingen ik wil toepassen. Ook heb ik per ruimte ideeën opgeschreven hoe ik ze eventueel zal willen inrichten. Het zijn nog allemaal ideeën en dat maakt dat je er nog lekker mee kan spelen.

 

Tip 2: schets een plattegrond

Terwijl ik door de ruimtes liep maakte ik ook meteen een plattegrond. Toevallig is een vriend van mij architect en heeft mij geholpen met een prachtige plattegrond te maken, deze gebruik ik nu voor al mijn ideeën. Het is echt een aanrader om deze plattegrond te maken van ik kan nu tekenen in de ruimtes van mijn huis hoe ik ze wil inrichten of verbouwen. Dit zorgt ervoor dat ik een beeld krijg hoe ik het wil hebben en of het past. Zo’n plattegrond is makkelijk zelf te maken.

 

Tip 3: zoek jou stijl

Opzoek gaan naar je eigen stijl kan lastig zijn. Daarom is vooral mijn tip neem je tijd en laat je inspireren. Kijk ook bij vrienden en familie hoe zij het hebben misschien kan je leuke ideeën op doen. Zelf ben ik naar woonwinkel Purmerend gegaan om mij daar te laten informeren over alle woontrends. Ze lieten mij meerdere opties zien en vertelde mij dat je niet perse één stijl hoeft te hebben je kan tegenwoordig stijlen heel leuk combineren.