Klaar voor de feestdagen met een tafelkleed op maat

feestdagen

Rond de feestdagen worden er veel diners gegeven. Zelf houd ik er ook wel echt van om een mooi en hip diner te geven! Daarom ga ik in deze blog schrijven hoe je dat verzorgd. Omdat het met deze dagen wat betreft veel draait om vlees, ga ik eens schrijven over hoe je een perfect vegetarisch diner geeft! Het wordt steeds hipper om bewust te gaan leven. Vlees een paar keer per week, of zelfs helemaal, laten liggen is de nieuwe norm aan het worden. En dat is heel goed, want vlees heeft een grote impact op onze gezondheid en een nog grotere impact op onze aarde. Met deze tips zal niemand het vlees op tafel missen, en geef je het perfecte feestdiner!

 

Ga niet op zoek naar een letterlijke vleesvervanger

De eerste tip die ik kan geven is dat je niet op zoek moet gaan naar een etenswaar wat precies het vlees in je gerecht vervangt. Veel mensen geven qua smaak en structuur toch de voorkeur aan vlees. Een vleesvervanger voorschotelen aan vleesliefhebbers kan dan ook vaak leiden tot teleurstelling. Ook kunnen mensen die ervaring dan aangrijpen als argument waarom ze niet minder vlees willen gaan eten. In plaats daarvan kun je beter op zoek gaan naar gerechten die al standaard vegetarisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan een Wellington van portobello of kastanje champignons of een verukkelijke curry als hoofdgerecht , heerlijke gebakken aardappeltjes als bijgerecht, zoete aardappelsoep als starter, en sorbetijs met vruchten als dessert. Zo maak je een onvergetelijk diner zonder vlees!

 

Leg niet de nadruk op het vegetarische karakter van je diner

Mensen hebben vaak helemaal niet door dat ze iets vegetarisch eten zolang je het niet zegt. Helaas roept vegetarisch eten nog vaak negatieve reacties op. Als je niet benadrukt dat het vegetarisch is zullen mensen ook niet op zoek gaan naar de bevestiging of vlees of vega lekkerder is. In plaats daarvan zullen ze gewoon genieten van de heerlijke gerechten die je ze voorschotelt!

 

Perfectioneer de bekleding met bijvoorbeeld een tafelkleed op maat

Als laatste tip kun je je diner de wauwfactor geven door je tafelopmaak te perfectioneren. Zorg ervoor dat je een indrukwekkend servies hebt staan met meerdere bordjes, kommetjes en glazen per persoon! Ook kun je meerdere soorten bestek neerleggen. Om de uitstraling ook wauw te geven kun je een tafelkleed op maat laten maken, helemaal naar de stijl van je servies en tafelversiering. Zet tot slot wat mooie versiering neer, bijvoorbeeld bloemen of kaarsen, en je tafel is af! Zo zorgt je tafel ervoor dat je diner er nog mooier uit komt te zien, en blaas je al je gasten omver!