Huis ontruimen na overlijden

Het overlijden van een dierbare zorgt vaak voor een zware en emotionele periode. Er moet veel geregeld worden, niet alleen de uitvaart. Maar ook andere zaken als de spullen van de overledene opruimen of als diegene alleen woonde het huis leeghalen. De abonnementen van de overledene opzeggen en de financiële zaken van de overledenen regelen. De rekeningen opzeggen en de erfenis regelen horen daar bijvoorbeeld bij. Dit staat soms allemaal al beschreven in het testament van een overleden persoon, maar het kan ook voorkomen dat iemand plotseling overlijdt en dan hebben ze vaak geen testament. Zo weten de nabestaanden niet wat de overledenen gewild zou hebben en wordt het moeilijk om als nabestaanden samen tot een besluit te komen. In families kan dit soms nog wel voor hevige discussies zorgen. Kortom er komt veel kijken bij het overlijden van een dierbare. 

Spullen en huis opruimen van overledene

Vooral het opruimen van de spullen en het huis van de overledene neemt vaak veel tijd in beslag. Dit willen de nabestaanden vaak zorgvuldig doen. Ze nemen er de tijd voor om alle spullen langs te gaan. Zo worden er geen spullen weggegooid die eigenlijk bewaard moeten blijven. Een huis leeghalen na overlijden blijft een tijdrovend en intensief project, vooral als ernaast vaak nog gewerkt wordt. Alleen in de weekenden is er dan vaak tijd voor. Gelukkig zijn er ook verschillende mensen en hulpdiensten die ingeschakeld kunnen worden. Zo kunt u altijd familieleden en vrienden vragen om u een hand te helpen. Verder zijn er ook externe diensten waar u gebruik van kan maken. Zij hebben ervaren mensen in dienst die op een respectvolle manier omgaan met u, uw naasten en uw spullen en inboedel. Zij proberen zo zorgvuldig en efficiënt mogelijk te werken. Zodat zij u zoveel mogelijk ontlasten tijdens het ontruimen en opruimen van het huis. Vooral tijdens het overlijden van een dierbare werken ze snel en planmatig om binnen een dag de woning te ontruimen. Bij het leeghalen van de woning zorgen ze ervoor dat de meubels, spullen en inboedel worden gelabeld. Zo weten ze precies waar wat heen moet. 

Woningontruiming 

Woningontruiming Den Haag doet naast het opruimen en leeghalen van woningen na overlijden. Ook het ontruimen bij verhuizingen van woningen, zorgkamers, kelders en bedrijfspanden. Ook dit doen ze planmatig en gestructureerd om het zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren. Na het ontruimen leveren ze de ruimtes ook bezemschoon op. Maar ook schoonmaakwensen zoals ontsmetting en nicotine vrijmaken van de ruimte is in overleg ook mogelijk.