De drie grootste voordelen van Scandinavische kinderkleding

Wanneer je denkt aan Scandinavië denken veel mensen aan koud weer en donkere dagen, maar de landen in Noord-Europa zijn veel meer dan dat. Finland, IJsland, Denemarken en Zwitserland staan al jarenlang bekend om hun eigen minimalistische levensstijl. Deze rustige manier van leven is inmiddels ook terug te vinden in Scandinavische interieurs, make-up en kledingtrends. Zelfs kinderkleding uit Scandinavië is rustig, minimalistisch én toch zeer geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. Maar wat maakt deze stijl nou zo uniek? In dit artikel lees je alles over de grootste voordelen van Scandinavische kleding, want het draait bij deze kledingstijl niet alleen om het uiterlijk.

Duurzame materialen

Scandinavische landen staan alom bekend om hun prachtige natuur. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze deze natuur graag willen behouden, en daarom zo duurzaam mogelijk willen produceren. Scandinavische kinderkleding word daarom uitsluitend gemaakt met materialen die het milieu zo min mogelijk schade toebrengen. Denk bijvoorbeeld aan biologisch katoen. Daarnaast wordt de kleding gemaakt in fabrieken die streng worden gecontroleerd op het naleven van regels voor het milieu én de medewerkers. Zo zorgen de Scandinavische modemerken ervoor dat niet alleen het milieu, maar ook hun werknemers, goed worden verzorgd.

Minimalistische designs

Bij minimalistische designs denk je misschien niet direct aan printjes, maar toch beschikken veel Scandinavische kinderkledingmerken wel degelijk over printjes én designs. Bij de Nederlandse webwinkel DailyMonkeys.nl vind je bijvoorbeeld het Scandinavische merk Snurk. Dit merk maakt wel degelijk veel gebruik van printjes, maar weet hierbij de perfecte balans te vinden tussen print én minimalisme. Zo bestaan de prints vaak slechts uit één design, en word er veel gebruik gemaakt van rustgevende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan wit, ijsblauw, lichtgrijs en bruin. Op deze manier weten Scandinavische kledingontwerpers de perfecte balans te vinden tussen kekke printjes en minimalistische kleding.

Comfortabele kleding

We weten allemaal dat kleine kinderen continue in beweging zijn. Het is dus zeer belangrijk dat hun kleding gemaakt is van sterke materialen, die goed tegen een stootje kunnen. Dit is de reden waarom veel Scandinavische kledingmerken strenge kwaliteitscontroles uitvoeren. Tijdens deze controle word er niet alleen gekeken naar de kracht van een kledingstuk, maar ook naar de flexibiliteit én het comfort. Zo word een T-shirt bijvoorbeeld uit elkaar getrokken, om te kijken hoe rekbaar de stof is voordat het breekt. Deze strenge controles zorgen ervoor dat vrijwel iedere ouder tevreden is met hun Scandinavische kinderkleding. En de kinderen vinden het ook geweldig. De kleding is namelijk niet alleen heel leuk om te zien, maar zit ook nog eens heerlijk. Want ook het belang van comfort word niet vergeten.