Klein bureau

Of het nu komt omdat er door de coronacrisis meer thuisgewerkt wordt of omdat het komt dat er meer behoefte is om thuis iets te kunnen doen de vraag naar een klein bureau wordt steeds groter. Was het vroeger gebruikelijk en misschien ook wel een soort status om een groot bureau te hebben met ladenblokjes en een kastje aan het bureau vast de nieuwe trend op het gebied van bureaus is het bureau vooral kleiner moet zijn. Er zijn een aantal redenen voor aan te geven.

Computer

De eerste reden waarom je voor een klein bureau kan kiezen is dat de computer met een groot beeldscherm steeds minder in trek is. Er wordt vaak gekozen voor een laptop of een tablet die veel minder ruimte van een bureaublad nodig heeft dan een computer met een groot beeldscherm. Daarnaast is door de computer, smartphone en de tablet de ruimte om zelf nog iets te schrijven ook minder geworden. Een appje via je telefoon is veel sneller dan een brief die je moet printen. En zonder printer kan je bureau ook kleiner zijn.

Werkplekken

Door de coronacrisis is thuiswerken iets geworden wat veel vaker gebeurde dan in de periode ervoor. Er zijn zelfs sterke aanwijzingen dat ook in de toekomst iedereen steeds vaker thuis wil werken. Misschien niet een hele week maar de balans tussen werk en privé, de balans tussen thuis werkzaam kunnen zijn of elke dag met de auto naar kantoor zal steeds meer in het voordeel van thuis aan een klein bureau je werk kunnen doen, uitvallen. De ontwikkeling van stabieler internet en een beter functionerende Wifi maken dit ook steeds meer mogelijk.

Minimalisme

Binnen de inrichting van woningen is de vraag naar minimalisme steeds groter. Een klein bureau past prima in deze stijl. Waarom zou je kiezen voor een groot bureau wat als blikvanger in je kamer staat en waarmee je maar moeilijk een andere stijl kan combineren. Doordat een bureau minder groot hoeft te zijn, kan je ook eenvoudiger spelen met de vorm van de poten, de vorm van het bureaublad zelf en ook het combineren met de andere meubelstukken in de kamer kan je steeds eenvoudiger vormgeven. Door te kiezen voor een klein bureau kan je het ook op meerdere plekken in je woonkamer plaatsen. Mocht je een extra werkplek willen creëren dan is het goed om een klein bureau als optie in je achterhoofd te houden.