Houd jouw bedrijf hygiënisch

Met het virus dat nog steeds over de hele wereld verspreid, is hygiëne misschien wel belangrijker geworden dan ooit tevoren. Doordat wij allemaal zo veel mogelijk proberen om het virus niet verder te laten verspreiden, zorgen we er ook gezamenlijk voor om onszelf en onze omgeving zo schoon mogelijk te houden. Hierbij helpt het regelmatig wassen van de handen heel erg. Daarnaast moeten locaties ook goed schoon gemaakt worden. Vooral op plekken waar verschillende mensen meerdere malen per dag of week komen. Denk hierbij aan bedrijfspanden en de bijbehorende toiletten. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, zijn de juiste materialen en spullen nodig. Gelukkig zijn deze zaken allemaal gemakkelijk online te bestellen, zodat wij weer verder kunnen met het wassen van de handen en het poetsen van de locaties. 

 

Was de handen goed

Vooral bij bedrijven kan het relatief makkelijk voorkomen dat bacteriën en virussen met elkaar gedeeld worden. Doordat we meestal vaak met collega’s in contact komen, is het belangrijk dat we hier ook rekening met elkaar houden. Een simpele manier om ervoor te zorgen dat we dit doen, is door het wassen van de handen. Het is uiteraard al een regel om elkaar geen hand meer te geven, maar toch raken wij op een normale dag ontzettend veel zaken aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld deurhendels of knoppen van bijvoorbeeld een lift. Het wassen van de handen begint uiteraard met een goede tactiek. Door op de juiste manier de handen te wassen, kan er ook daadwerkelijk wat gedaan worden aan de hygiëne. Hierbij behoort ook het gebruik van zeep. Vooral bij bedrijven is het daarom aan te raden om gebruik te maken van zeepdispensers. Hierdoor kan iedereen op een simpele manier zijn handen goed wassen met zeep. De beste variant in deze tijd is uiteraard de automatische zeepdispenser, zodat niemand de dispenser hoeft aan te raken, wat weer een contactpunt zal schelen.   

 

Zorg voor een schoon bedrijf

Naast de eigen hygiëne is het schoonmaken van de locatie ook erg belangrijk. Daarom is het noodzakelijk om te kiezen voor de juiste schoonmaak middelen. Er zijn namelijk ontelbaar veel soorten en merken schoonmaakmiddelen, waardoor het lastig kan zijn om hierin de juiste keuze te maken. Het is belangrijk om altijd het schoonmaakmiddel voor de geschikte gelegenheid te kiezen. Reinig bijvoorbeeld de toiletten alleen met daadwerkelijke toiletreinigers. Allesreiniger is in principe een prima manier van schoonmaken, maar op elke locatie de allesreiniger gebruiken is zeker niet aan te raden. Kies dus voor de juiste middelen om goed te kunnen schoonmaken.