Draag jij de juiste lingerie?

Wist je dat dat meer dan driekwart van de vrouwen de verkeerde lingerie draagt? Zo dragen veel vrouwen een bh die te klein of juist veel te groot is of ze dragen lingerie die eigenlijk helemaal niet past bij hun lichaam en contouren. Verkeerde lingerie zorgt niet alleen voor ongemak bij het dragen maar het kan er ook voor zorgen dat je lichaam niet de juiste ondersteuning krijgt die het nodig heeft. In dit blog daarom een aantal gouden tips zodat je ten alle tijden de lingerie koopt en draagt.

De juiste maat bh

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wanneer heb jij voor het laatst je bh-maat opgemeten? Misschien wel nooit! Veel vrouwen kopen een bh vaak op de gok en zodra het enigszins past houden ze die maat voor een hele lange tijd aan totdat de bh’s zo groot of klein worden dat er echt niks anders opzit dan te kijken voor een andere maat. Wanneer dit het geval is ben je eigenlijk al te laat. Bh-maten kunnen we onderverdelen in een bovenmaat en een ondermaat. De bovenmaat geeft aan hoe groot je cups moet zijn en de ondermaat geeft aan welke omvang je moet hebben. Daardoor dat de ondermaten nogal dicht bij elkaar liggen (60, 65, 70, 75, 80, etc.) komt het al heel snel voor dat je een verkeerde omvangsmaat te pakken hebt. Daar komt ook nog eens bij dat een B80 en een C75 bijvoorbeeld heel erg op elkaar. Doordat je misschien wel een te kleine omvangsmaat heb gekozen eindig je dus eigenlijk met een te grote cup en vice versa. Meet daarom eens in het half jaar je maten op om er zeker van te zijn dat alles nog goed zit.

De ene fabrikant is de ander niet

Net zoals bij kleding zit er ook nog wel eens verschil tussen de fabrikanten waar ondergoed gemaakt is. Als fabrikant een net iets andere productiemethode hanteert maar wel dezelfde maatlabel eraan hangt kan het best eens voorkomen dat maten totaal niet met elkaar overeenkomen. Zorg daarom altijd dat je de lingerie van te voren past. Uiteraard wel op een hygiënische manier! Op deze manier voorkom je dat je bijvoorbeeld een korset gaat kopen te achteraf gezien te groot of te klein is en dus helemaal niet lekker zit.

Kies lingerie die past bij jou lichaam

Het ene lichaam is het andere niet en gelukkig ook maar, anders werd het ook zo saai. Voor al die verschillende lichamen zijn er gelukkig ook allemaal verschillende soort modellen op de markt wat betreft lingerie. Zo bestaat er grote maten lingerie met lingerie die een stuk meer support geeft, speciale sportlingerie zoals een sportbeha en nog veel meer verschillende soorten. Door de juiste lingerie te kiezen voorzie je jezelf van een hoog comfort en maak je, je lichaam ontzettend happy. Nooit meer de verkeerde bh of slips aan, alleen lingerie die geschikt is voor jou .