Onderuit gegleden met de motor

De snelweg A4 is zondagmiddag enkele tijd afgesloten geweest vanwege een verkeersongeval waarbij een automobilist een motor raakte. De automobilist was naar verluid onder invloed van alcohol en aan het slingeren op de snelweg. Ik reed op de motor en werd geschept door de automobilist. De automobilist kwam met een rotvaart op mij af gereden waardoor ik noodgedwongen op mijn rem moest. De automobilist raakte mijn motor tijdens het remmen en hierdoor raakte mijn motor uit balans. Ik vond dit doodeng aangezien ik ongeveer 100 kilometer per uur reed. Na ongeveer tweehonderd meter kwam ik tot stilstand doordat mijn motor uitgleed. Het had, enkele uren voordat ik op de A4 reed, flink geregend waardoor ik tijdens het remmen mijn grip verloor. Dit was de reden dat mijn motor uit balans werd gebracht, dit kwam heel waarschijnlijk door aquaplaning.

Voldoende bescherming

Gelukkig was ik al flink in vaart geminderd waardoor de motor met ongeveer een snelheid van 50 kilometer per uur viel. Ik zat nog op de motor, maar ik had ook mijn bescherming aan waardoor een groot gedeelte van motorkleding beschadigd raakte. Door de bescherming werd een groot gedeelte van de schade, die ik heb opgelopen tijdens dit ongeluk, opgevangen door mijn motorkleding. Dit was mijn redding anders wist ik niet zeker of ik nog geleefd had. De automobilist die mij had geschept is doorgereden, maar door de verkeerscamera’s kon de politie aan de hand van forensisch onderzoek uitvogelen wie de bestuurder was van de auto. Ook waren er meerdere getuigen die het ongeluk hadden gezien en deze waren op de vluchtstrook gestopt om te kijken hoe het met mij ging.

Hulp gekregen van een advocaat

Ik ben na het ongeluk door de ambulance opgehaald en naar het ziekenhuis getransporteerd. In de ambulance hebben de ambulancebroeders mij onderzocht en kwamen zij erachter dat ik naast hevige pijn, relatief weinig schade had. Zij waren van mening dat de motorkleding het grootste gedeelte van de val had opgevangen en dat dit mijn redding was geweest. Toch besloten de artsen op de Intensive Care mij nog een keer extra te onderzoeken en mij pijnmedicatie te geven. Ook hebben ze een scan gemaakt van mijn hersenen om te kijken of ik hier geen schade had opgelopen. Dit was gelukkig niet het geval. Nadat ik weer naar huis kon, heb ik direct een letselschade advocaat Delft in de arm genomen om mij te helpen. Deze heeft alle schade op de tegenpartij kunnen verhalen waardoor ik naast fysieke en psychologische schade geheel schadeloos werd gesteld. Binnen twee maanden had ik al het geld van de schade die de automobilist had veroorzaakt op mijn rekening.