Alles wat je moet weten over lippenstift en eyeliner

Voor de mensen die make-up dragen is deze blog. Deze mensen zullen weten dat je verschillende make-up looks hebt voor verschillende dagen. Zo draag je soms geen make-up of alleen een laagje mascara. Maar soms wil je ook volledig uitpakken met lippenstift, oogschaduw, eyeliner en highlighter. Deze blog is gericht op de dagen dat je meer wil uitpakken met onder andere lippenstift en eyeliner. De do’s en don'ts wat betreft make-up aanbrengen worden behandeld. Dus ga lekker zitten en lees snel verder, veel leesplezier!

Dit is lippenstift en zo gebruik je het

Een lippenstift is een stift waarmee je kleur op je lippen aanbrengt, zoals de naam al verraadt. Lippenstift is niet de enige tool waarmee je dat kan doen, lipgloss, lippotlood of gekleurde lippenbalsem kunnen ook kleur aanbrengen, maar wel op een andere manier. Lippenstift is de meest dekkende kleuraanbrenger, en blijft doorgaans ook lang zitten. Een goede lippenstift maakt je look helemaal af, omdat je er dan van haarlijn tot kaaklijn gelakt uitziet. Het accentueert je lippen, en dit ziet er altijd mooi uit. Om lippenstift te gebruiken is het belangrijk dat je lippen goed verzorgd en gehydrateerd zijn. Droge lippen met lippenstift is geen combinatie. Als je vervolgens de kleur gaat aanbrengen kun je eerst je lippen omlijnen met een lipliner. Deze voorkomt het uitlopen van de kleur. Ook kun je een lipprimer aanbrengen als eerste, die de kleur van de lippenstift intenser zal laten lijken en de stift beter laat zitten. Na het aanbrengen dep je eerst overtollige stift af door te happen op een tissue. Tot slot kun je een ‘setting agent’ aanbrengen waardoor je lippenstift zo lang mogelijk blijft zitten. Qua soorten en maten heb je drie categorieën: mat, vloeibaar en creme. Welke soort je gebruikt hangt af van de look die je wilt creëren en hoe goed je bent in het aanbrengen. Doorgaans zijn mat en creme stiften beter aan te brengen dan vloeibare.

Eyeliner werkt op deze manier

Een eyeliner gebruik je rond je ogen. Het is een intens gekleurd goedje wat je in een dun lijntje rond je ogen aanbrengt. De meeste mensen brengen alleen een lijntje aan op het bovenste ooglid, maar onder kan ook voor een intensere look. Ook wordt er vaak aan de buitenkant van het oog een ‘cat eye’ aangebracht, wat een langer stukje van het lijntje is waardoor je ogen en wimpers groter lijken en een andere vorm krijgen. Eyeliner is doorgaans verkrijgbaar in een donkere kleur, maar er bestaan ook gekleurde en metallic eyeliners voor een feestelijke look. Begin het aanbrengen met een dun lijntje, je kunt het altijd dikker maken maar niet dunner. Je hebt vloeibare en gel eyeliner. Vloeibare zit in een container waar vaak al een kwastje bij zit. Hij droogt ook snel op en blijft goed zitten. Gel liner zit in een potje en is wat romiger. Deze is makkelijker bij te werken als het misgaat omdat ie vochtiger blijft, maar vlekt dus ook sneller uit.