wat zijn zonnedakpanelen?

Het is een mooie dag. Het weer wordt steeds beter. Het zonnetje schijnt en mensen zijn vrolijk. Een lekkere wandeling is perfect in dit weer. Dus ook ik ga naar buiten om lekker te gaan wandelen. Ik heb een hond die een wandeling natuurlijk ook wel fijn vindt. Ik pak de riem en roep mijn hond. Die staat al te stuiteren om naar buiten te gaan. Ik had bedacht om lekker door het bos te wandelen en dan langs de wijk. Daar gingen we. In het bos was het aardig druk omdat er meerdere mensen ervoor hadden gekozen om te gaan wandelen.

Een nieuw weetje erbij

Daarna liep ik in de wijk en viel me wat op. Da dakpannen bij sommige huizen zag er net wat anders uit. Ik was nieuwsgierig waarom dat was en vroeg het de mensen die in de tuin zaten te genieten van het weer met een hapje erbij. Het waren hele aardige mensen, zo leer ik ook beter de mensen in mijn wijk kennen. Ik vroeg naar hun dakpannen. Ze zeiden dat ze zonnedakpannen hadden. Ik had geen idee wat het was. Zij vertelde me dat zonnedakpannen zonnepanelen zijn in de vorm van dakpannen. Met daarin kleine zonnecellen verwerkt. Dat was ook weer een nieuwtje erbij.

Zonnepanelen als dakpannen

Ik liep verder door naar huis denkend aan deze zonnedakpannen. Ik wilde er wat meer over weten dus ging ik eens online kijken wat het precies allemaal inhoudt. Deze zonnedakpannen zien er beter uit dan die grote zonnepanelen. Er zijn ook verschillende soorten zonnenpannen. Je hebt een sneldek dakpan, een keramische zonnepan, een brede dakpan en een zonnepan uit lei. Met garantie erbij voor als er iets mis is. De voordelen van zulke zonnepannen zijn het mooie design, ze zijn onopvallend op het dak en eenvoudig te monteren. Maar aan de andere kant zijn ze wel duurder dan zonnepanelen, niet makkelijk mee te nemen wanneer je gaat verhuizen en ze hebben een lager rendement dan zonnepanelen.

En welke kosten hangen eraan vast?

Door middel van een installateur krijg je advies over de kosten en het rendement van de dakpan zonnepanelen, zo ben je tenminste zeker van de kosten. Ook zag ik staan dat op de site waar al deze informatie vandaan komt alleen werkt met erkende zonnepanelen bedrijven werkt. Zo weet je ook zeker dat je kwaliteit ontvangt. Dit leek mij een goed idee voor mijn huis. Ik was niet van plan ergens binnenkort te gaan verhuizen. Dus dat nadeel kunnen we dan al wegstrepen.