Inspiratie voor de hipste keukens

Keuken inspiratie

Een nieuwe keuken uitzoeken is niet iets wat je zomaar eventjes doet. Een keuken is een kostbare aankoop die je doet met het oog op de toekomst. Hoe kies je dan een hippe keuken waar je ook over vijf jaar nog elke dag met een goed gevoel in staat te koken? Ben jij op zoek naar een mooie keuken en sta jij voor deze vraag? Lees dan snel verder. In deze blog geef ik je graag keuken inspiratie.

Keuken inspiratie: industrieel

Een keukenstijl die momenteel helemaal hip is, zijn de industriële keukens. Een industriële keuken kenmerkt zich door een robuust karakter en heeft een rauw randje. Denk daarbij aan industriële materialen die bijna onverwoestbaar zijn. Een keuken met een stoere uitstraling dus. Industriële keukens zijn vaak open en passen goed in een open concept woning of een loft appartement. Het kleurenschema dat goed past bij een industriële keuken bestaat vaak uit zwart, aarde- of grijstinten. Deze kleuren zie je ook terug in materialen zoals metalen, baksteen en onbewerkt hout.

Ja, deze keuken is helemaal hip, maar is het ook een keuken voor de toekomst? Ik kan je verzekeren dat een industriële keuken een goede investering is voor op de lange termijn. Industriële keukens lenen zich namelijk uitstekend om voor een simpele, robuuste basis te kiezen. Verandert je smaak over de jaren? Een likje verf of een andere afwerking op de muur, en je keuken doet totaal anders aan. De stevige en stoere materialen zijn zeer duurzaam en kunnen daardoor een lange periode meegaan. Een krasje in het hout? Geen enkel probleem, dit geeft een robuuste keuken alleen maar meer karakter.

Moderne keuken

Een totaal andere stijl die jaar in jaar uit hip blijft is de moderne keuken. Moderne keukens kenmerken zich door strakke lijnen, hoekige afwerkingen en een glanzende finish. Deze keuken heeft geen poespas nodig. In al haar eenvoud is een moderne keuken prachtig mooi. Moderne keukens stralen klasse en stijl uit. Deze keukens lijken misschien eenvoudig, maar het ontwerp is een stuk complexer dan je zou verwachten. Over elk detail is uitvoerig nagedacht en alle elementen zijn zorgvuldig bij elkaar gezocht om samen een hippe, moderne look te creëren.

Net als de industriële stijl, vormen keukens in een moderne stijl een uitstekende basis voor de toekomst. Kwalitatieve moderne keukens zijn gemakkelijk te upgraden met nieuwe huishoudelijke apparaten, kranen of handgrepen. Daarnaast leent een strak fundament zich uitstekend voor decoraties in verschillende thema’s.

Kortom, laat je niet afschrikken door alle keuzes die je moet maken. Met een hoogwaardige hippe keuken zit je altijd goed.