Nike Janoski: dé schoen voor mensen met een minimalistische levensstijl

Nike Janoski

Nike Janoski is een schoenenmerk waar sommigen misschien nog niet van hebben gehoord. Ik niet, in elk geval. Toen ik het opzocht bleek Nike met een nieuwe vertakking te zijn gekomen, naar inspiratie van Stefan Janoski. Hij is een van de meest bekende skateboarders ter wereld, en daar wilde Nike iets mee doen. Dus is Nike Janoski geboren, naar ontwerp van de skateboarder.

Nike Janoski niet alleen voor skateboarders

Omdat Nike Janoski is ontworpen door Stefan, de skateboarder, betekent het nog niet dat het schoenenmerk ook alleen voor skateboarders bedoeld is. Zeker ook voor mensen met een minimalistische levensstijl is het erg interessant. Janoski heeft namelijk een simplistisch design in verschillende modellen en kleuren. De modellen zijn veelal laag, dus perfect om er opvallende sokken bij te dragen!

Waarom het product uniek is

Nike Janoski is uniek. Dat bewijst zich niet alleen door de naam, maar ook door het feit dat je het niet vaak in de winkelstraat tegenkomt. Waar je om de vijf meter een H&M voorbij ziet komen, zie je geen enkele keer de Nike store aan je voorbij gaan waar ze Janoski modellen verkopen. Misschien is het een specialistisch bedrijf waarbij alleen online gezocht kan worden naar deze bijzondere schoen. Maar als je ‘m eenmaal in handen hebt werkt het erg verslavend.

Daarbij zijn de schoenen de unieke eigenschap dat ze zijn ontworpen door een van de bekendste sporters ter wereld. Skateboarden staat bij veel mensen (en voornamelijk jongeren) hoog aangeschreven. Het heeft een cool karakter en imago. Daar willen veel mensen mee geïdentificeerd worden. Het is een reden om Nike Janoski aan te schaffen.

Om toch nog een kritisch puntje aan te dragen lijken de Nike Janoski schoenen toch wel veel op Vans, die zich ook hebben gericht op de skatersmarkt.

Wat kosten schoenen van Nike Janoski?

Zoals veel Nikeproducten zijn Nike Janoski’s niet erg goedkoop, hoewel de prijzen per winkel verschillen. Zo zijn ze in de officiële online Nike store tussen de 80 en 140 euro, en in de webshop van Footlocker tussen de 55 en 80 dollar. Het zal ook nog wel uitmaken of je de schoenen bij een Amerikaans bedrijf koopt of in Nederland, in verband met de importkosten. In Amerika schoenen van Janoski’s ontwerp van die oorsprong goedkoper, omdat ze de importkosten niet naar de klant hoeven te verrekenen. Dus mocht je binnenkort naar Amerika gaan en schoenen nodig hebben: koop daar je nieuwe Nike Janoski schoenen, en niet in Nederland!